Facaderenovering

Med en facaderenovering er det muligt at restaurere facaden til tidligere smukke stand. En facaderenovering har delvist et kosmetisk hensyn, da facaden ligner noget nyt og smukt, men også delvist et praktisk formål, da renoveringen forlænger facadens holdbarhed og modstand overfor vind og vejr i 10-20 år. Dermed er facaderenovering også en investering, en forsikring, mod at skulle foretage dyre forsikringer i fremtiden.

en mand med hjelm isolerer en ydervægSimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på facaderenovering og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Indenfor byggebranchen bruges ”facaderenovering” som lidt af et paraplybegreb. Begrebet dækker overbåde facaderensning, facademaling, reparation, reetablering, genopbygning og operationer der i stil med disse relaterer sig til vedligeholdelsen og forskønnelsen af en facade helt generelt set.

Pris på facaderenovering

et tag er ved at blive renoveret og renset

Lad mig til start sige, at det er meget svært at komme med en overordnet pris på facaderenovering, da det altid vil afhænge af den konkrete situation og hvilken håndværker, der vælges til opgaven. En facaderenovering kan som redegjort for herover inkludere mange forskellige ting, og prisen varierer naturligvis efter mængden af ydelser og intensiteten af disse.

Som udgangspunkt skal du regne med at betale mellem 10.000 kroner og 40.000 kroner. Hvis du alene skal bruge en af ydelser som fx sandblæsning kan du nemt slippe afsted med at betale blot et par tusinde kroner.

Den mest væsentlige udgift i forbindelse med en renovering af en facade en timeprisen til en håndværker. En polsk håndværker ligger på mellem 200 kroner og 300 kroner, mens man typisk skal op i det dobbelte (og nogle gange mere til) for at få en dansk håndværker til at tage sig af opgaven. Jeg vil her ikke tage stilling til, om man skal hyre en dansker eller en polak til at tage sig af ens byggeopgaver, men blot gøre opmærksom på, at der er fordele og ulemper ved begge ting.

Du bør altid bede om en fast pris på skrift for de kommende ydelser, din facade trænger til. Sørg for at notere i den indledende aftale, at prisen er fast og ikke kan stige uden din accept. På denne måde risikerer du ikke at blive offer for kreative pristiltag og ekstra gebyrer.

Du kan finde den billigste pris på en facaderenovering ved at bruge de links, jeg i en stribet boks øverst har lavet til SimpelEnergi.dk’s samarbejdspartner. Her får du et fast tilbud med op til 3 håndværkere. Tilbuddene er helt uforpligtende og gratis. Du kan derfor vælge ingen af dem eller vælge den billigste pris og få opgaven løst med det samme.

Derfor har du brug for en facaderenovering

fronten af en bygning der er ved at blive hulmursisoleret

Overvej også loftisolering, nu du er i gang med taget.

Din facade ser ikke ud som da huset først blev bygget længere. Vind, vejr og tidens tand gør sit for at vanrøgte facadens oprindelige udtryk. Andre skader foranlediget af graffiti, trafikuheld, dårlig maling brugt for et par årtier siden og lignende er også ofte anledning til en facaderenovering.

Som nævnt er der to formål med at renovere ens bygningsfacade:

1)      Det kosmetiske hensyn. Facaden er ikke særlig pæn efter bare et par årtier. Ved at renovere facaden (og eventuelt kombinere det med en efterfølgende omgang facademaling og en tagrensning) kan man få ens hjem til at se ud, som var det helt nyt. Dette giver huset et helt friskt udseende.

2)      Holdbarheden. Hvis du laver en tagrenovering får du typisk forlænget holdbarheden på taget med 15-20 år, således at du ikke behøver at investere flere hundrede tusinde kroner i et nyt tag lige foreløbigt. Sådan er det også med en facade, hvor en god og grundlæggende renovering vil give den yderligere 10-20 år før end større reparationer vil være nødvendige. Og selv her kan en facaderenovering være med til at skubbe den helt store omgang endnu et par årtier.

Du kan se en facaderenovering som en investering i et flot og holdbart hus. En nødvendig investering.

Hvad en facaderenovering indeholder

en mand med hjelm isolerer en ydervæg

Som nævnt i indledningen kan facaderenovering være lidt af et paraplybegrebet – et begreb, hvor en masse andre begreber falder ind under. Du kan med en facaderenovering få ydelser som blandt andet:

  • Sandblæsning. De fleste renoveringer starter med en grundig sandblæsning med det formål at fronten skal klargøres til efterfølgende overfladebehandling. Uden en indledende sandblæsning vil det efterfølgende materiale, typisk maling, ikke sætte sig ordentligt fast og skalle af.
  • Efterisolering. Er fronten ikke tilpas isoleret – fx med gammel 100 millimeter isolering kontra ny 300 millimeter isolering – kan en efterisolering være med til at nedbringe varmeregningen betragteligt. Dette vil håndværkerne kunne oplyse mere om, såfremt det er nødvendigt med en sådan efterisolering. En isolering på ydermuren er relevant i det tilfælde dit hjem ikke egner sig til hulmursisolering.
  • Facademaling. Efter sandblæsningen vil fronten blive malet. Facademalingen vil på den friske overflade sidde godt fast og beskytte mod fugt samtidigt med, at det ser flot ud.
  • Vandskuring. Efter en sandblæsning er det muligt at påbegynde vandskuring.
  • Reparationer. Er der behov for mindre reparationer vil disse også blive udført. Større reparationer vil ikke altid falde ind under en decideret facaderenovering, men i stedet risikere at blive kategoriseret som selvstændige operationer med et større prismærke som følge. Et eksempel på små reparationer kunne være revner i murværket eller begyndende revner i en sokkel.

Gode tips til facaderenovering

For blot et par årtier siden var der ingen håndværkerfirmaer i Danmark, der alene beskæftigede sig med facaderenoveringer. I dag findes der adskillige, da flere og flere værdsætter en rigtigt flot facade.

Du kan reetablere en bygnings oprindelige stil eller vælge en helt ny. Snak med din valgte håndværker for mulighederne her.

Du kan, for at spare penge, eventuelt overveje at leje en kompressor og selv foretage relativt simple projekter som den indledende sandblæsning og blot lade håndværkeren tage sig af det mere avancerede. Dette anbefaler jeg kun til dem med en hvis håndværksmæssig baggrund.

Værdien af dit hjem vil stige i umiddelbar forlængelse af en facaderenovering – dog ikke med samme beløb, som du har lagt på bordet til en håndværker.

Grimme og gamle fuger kan ordnes ved hjælp af en udfræsning af disse. Dette kan også udmærket høre ind under en facaderenovering.

En facaderenovering kan sagtens være for klimaets skyld, da du med en tilhørende efterisolering kan mindske dit energiforbrug ganske drastisk.

Energirenovering og facaderenovering

en varmepumpe hænger på en mur

Overvej en varmepumpe og spar på din varmeregning.

De to ovenstående begreber hænger sammen som tidligere nævnt.

Hvis du vil i gang med en mere omfattende energirenovering af dit hjem – måske med henblik på en bedre Energimærkning før salg, måske for at have flere penge om nogle år – bør du overveje i hvert fald følgende tre operationer.

Et: En facaderenovering og efterfølgende efterisolering

Dette er der redegjort for i denne tekst.

To: Loftisolering

Varme søger op ad og derfor skal loftisoleringen opprioriteres. Det behøver ikke at koste mange tusinde kroner at få isoleret loftet af en fagmand, men resultaterne er ganske fænomenale – du kan hurtigt skære 30-40 % af din nuværende varmeregning med en proper loftisolering.

Tre: Billig energi

Sidst, men ikke mindst, skal du have billig energi eller varme fra naturkilder. Dette kan være ved hjælp af solvarme, det kan være ved hjælp af en varmepumpe luft til vand eller det kan være ved hjælp af noget helt tredje som jordvarme eller måske endda solceller – sidstnævnte er dog ikke så attraktive at investere i som i 2012, da de er blevet pålagt afgift af den røde regering.

Med disse tre tin vil du kunne skære langt det meste af din varmeregning helt væk!

Konklusion

En facaderenovering har ikke alene et kosmetisk, men også ofte et holdbarhedsmæssigt og endda et energirenoveringsrelevant formål. Du får en flottere facade, der ikke går i stykker og en lavere varmeregning.

Jeg anbefaler, at du benytter den formular, du øverst i dette indlæg finder et link til, hvis du vil i gang med en facaderenovering. Linket hjælper dig med at finde den helt rigtige person til denne facaderenovering ved at give dig tre tilbud. De tre tilbud er gratis og uforpligtende, og fordelen er, at du kan vælge den billigste håndværker i dit lokalområde til at bistå med din kommende facaderenovering.

Den danske vinter er ikke særligt sød ved de danske facader. Men det koster heldigvis ikke særlig mange penge at gøre noget ved det med en komplet facaderenovering.

Har du kommentarer til, eller spørgsmål til, denne tekst om facaderenovering hører jeg meget gerne mere nede i kommentarerne – på forhånd tak! 🙂

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.

Halfdan – who has written posts on Simpel Energi.


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Facaderenovering, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
No comments yet.

Skriv et svar