Gulvisolering – Guiden til isolering af gulv


Warning: Undefined variable $customprofilefield in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 66

Warning: Undefined variable $display_google_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_facebook_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_twitter_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_youtube_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_linkedin_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_pinterest_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $html in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/Disclaimer/sponsorposts.php on line 29

Med gulvisolering får du et varmere gulv, et generelt bedre indeklima samt en lavere varmeregning hvert eneste år. At isolere gulvet er ikke dén isoleringsform, der giver det hurtigste afkast, men på langt sigt er det en meget fin investering at lave i hjemmet. Ved altid at bede flere håndværkere om en fast pris på gulvisolering kan du være sikker på at finde den billigste pris og spare tusindvis af kroner.

man lægger gulvplader på efter at have isoleret gulvetSimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på gulvisolering og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Ikke alle gulvtyper kan isoleres. Nogle gange vil man derfor i stedet forsøge at isolere nærmere kælderloftet end stuegulvet, mens man andre gange vil forsøge sig med en mere lavpraktisk efterisolering. Det er ikke muligt at sige, hvad der er bedst helt overordnet set uden at vide mere om den konkrete situation.

Koldt gulv leder til gulvisolering

De færreste vælger faktisk gulvisolering fordi, at de kommer til at spare penge på det på langt sigt. I stedet for er motivet at undgå kolde fødder og influenza om vinteren. Føles dit gulv koldt at gå rundt på skyldes dette manglende isolering på gulvet, og du skal bruge uforholdsmæssigt mange penge på at opvarme gulvet.

Det er muligt at kurere et koldt guld ved hjælp af gulvisolering – og så er det samtidigt en investering i dit hjem, du kommer til at tjene penge på set over et langt sigt.

Hvordan isolerer man gulvet?

man lægger gulvplader på efter at have isoleret gulvet

Fremgangsmetoden, de fleste vælger, når gulvet skal isoleres, er at få indblæst isoleringsmateriale ind under gulvet. Man kan bruge flere forskellige isoleringsmaterialer:

  • Papiruld
  • Stenuld
  • Glasuld
  • Naturgranulat
  • Flamingo

Nogle materialer er mere egnet til gulvisolering end andre. Især papiruld, stenuld og glasuld (de sidst to er kendt under paraplybegrebet metaluld) bør nævnes som oplagte muligheder for isolering. Du kan altid høre den håndværker ad, der skal foretage gulvisoleringen, hvad han anser for det bedste i den givne situation. Der er meget lidt forskel i indkøbspriserne på de forskellige isoleringsmaterialer, hvorfor prisen for en enkelt gangs skyld ikke bør være det primære parameter at vælge efter.

Hvis du ikke ønsker at røre ved fx stuegulvet, hvorved indblæsning under gulvet ikke er egnet, kan man isolere fra kælderloftet i stedet for. Dette har både den fordel, at varmen ikke siver ned gennem gulvet, men i særdeleshed også den fordel, at kulde fra kælderen ligeledes ikke siver op igennem gulvet.

De danske vintre bliver kun koldere fremover. Derfor giver det god mening at bruge tid og penge på at isolere, eventuelt at efterisolere, ens gulv eller kælderloft.

Det er dyrere at isolere gulvet ved at indblæse isoleringsmateriale end at efterisolere et loft.

De fleste huse, der er ældre end 10 år, har ikke fået isoleret kælderloftet. Her vil man derfor opnå et langt bedre indeklima ved at foretage en grundig efterisolering af loftet. Det forbedrede indeklima kan føre til færre sygetimer, da temperaturen i hjemmet stiger, når varmen ikke smides ud – og samtidigt falder varmeregningen.

Selv hvis gulvet er blevet isoleret er det værd at få tjekket, om isoleringen er tilstrækkelig. Det er den, hvis der er 200 millimeter isolering eller mindre – dette svarer til energikravet, bygningsreglementet i dag sætter til gulvet i en bygning. I dag bruges oftest 300 millimeters isolering, mens det for et par årtier siden var standard med blot 100 millimeters isolering.

Pris på gulvisolering

en mand renser og rengør tag for renovering
De fleste isolerer loftet – og glemmer gulvet.

At isolere ens gulv er en dyr affære kontra mere almindelige isoleringsopgaver såsom regulær loftisolering og hulmursisolering.

Du skal regne med en pris på mellem 200 kroner og 400 kroner per kvadratmeter, når en professionel håndværker skal tage sig af gulvisoleringen. Prisen varierer meget, da det afhænger af din nuværende gulvtype, hvilken isoleringsmetode, der benyttes og hvilken håndværker, der vælges.

Håndværkerens timepris er den største udgift ved en gulvisolerings-opgave. Denne kan du roligt regne med vil komme til at stå for mere end 50 % af de samlede omkostninger. Netop derfor giver det også rigtigt god mening at benytte det tilbud, du kan finde øverst i dette indlæg i den kantede boks – her kan du ganske gratis og uforpligtende få 3 gratis tilbud på din gulvisolering, hvorefter du frit kan vælge og vrage og derved finde frem til det absolut billigste tilbud.

For der er, som Elgiganten siger, absolut ingen grund til at betale for meget. 🙂

Har du først fået anlagt gulvisolering kan du se frem til et bedre indeklima og ingen kolde fødder. Derudover sparer du naturligvis også penge på en gulvisolering, da du vil kunne bruge færre varmetimer, nu hvor varmen holdes bedre af huset.

Du kan regne med en årlig besparelse i varme på 3.000 kroner til 5.000 kroner for et almindeligt hjem. Sammenlign dette med en samlet omkostning på mellem 50.000 kroner og 80.000 kroner for de fleste gulvisoleringsprojekter i Danmark.

Gulvisolering er, som tallene herover afslører, ikke den isoleringsform, der har den hurtigste tilbagebetalingstid set fra et strengt kapitalistisk synspunkt. Til gengæld er det måske den isoleringsform som husets faktiske beboere, og ikke blot personen, der betaler varmeregningen, bliver mest glade for!

Gode tips inden du går i gang med husisolering

et tag er ved at blive renoveret og renset
Du behøver heldigvis ikke dyre stilladser for at isolere gulvet.

Husk at kontakte dit forsikringsselskab. Du bliver ikke dækket af din forsikring, hvis ikke denne er informeret om, at der skal til at igangsættes et byggeri. Din forsikringspræmie vil typisk stige i perioden, hvor der er byggearbejde, for at modsvare den øgede risiko for skader. Nogle forsikringsselskaber har muligheder for at tegne ekstra forsikringer.

Du kan bede en energirådgiver eller en lokal håndværker komme med et bud på, om det er nødvendigt med gulvisolering, hvad du vil kunne spare ved det og hvad det skal koste, hvis du er i tvivl, om det overhovedet kan betale sig for dig.

Værdien af dit hjem stiger i samme øjeblik som det er blevet isoleret. Værdien stiger dog ikke adækvat med de penge, du har brugt på isoleringen – du kan ikke forvente et 1/1 afkast lige her. Til gengæld får du et bedre indeklima.

I en aftale med den håndværker, der skal tage sig af håndværkerne, bør du altid have nedskrevet en detaljeret beskrivelse af det kommende arbejde. Ligeledes kan en fast pris og en klausul om, at denne ikke kan stige uden du bliver orienteret om dette og har accepteret herom indskrives. Sidst, men ikke mindst, anbefaler jeg at der nedskrives en deadline for arbejdet i kontrakten. En pris i en kontrakt er juridisk bindende og arbejdende part kan derfor ikke hæve denne efter behov og humør.

Du kan, hvis du mener at have de håndværksmæssige egenskaber, selv klare gulvisoleringen, såfremt det er stuegulvet, der står for skud. Dette forudsætter dog klart, at du ikke er helt grøn med hammer og sav. Er du ikke det kan du typisk spare 50-60 % af, hvad det ellers ville have kostet at gulvisolere ved at gøre det selv, da materialerne i sig selv ikke er voldsomt dyre. Du skal dog regne med at din forsikring stiger endnu mere, hvis du vælger selv at tage dig af arbejdet.

Konklusion

Det er ærgerligt at havde kolde fødder og blive syg i tide og utide. Dette kan man modvirke ved blandt andet at isolere gulvet, hvilket ydermere resulterer i en besparelse på flere tusinde kroner (efter skat!) om året. Der er tale om en god investering – om end ikke med et lige så hurtigt afkast som andre isoleringsformer.

Sørg altid for at indhente i hvert fald 3 tilbud på den kommende håndværkeropgave. Dette er din forsikring for at få den billigste pris på din isoleringsopgave.

Har du spørgsmål til gulvisolering – eller kommentarer om samme emne – hører jeg dem meget gerne i en kommentar herunder indlægget. På forhånd tak! 🙂

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.

Halfdan – who has written posts on Simpel Energi.


No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.