Husstandsvindmøller


Warning: Undefined variable $customprofilefield in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 66

Warning: Undefined variable $display_google_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_facebook_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_twitter_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_youtube_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_linkedin_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_pinterest_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $html in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/Disclaimer/sponsorposts.php on line 29

Bor man ude, hvor vinden blæser, kan en husstandsvindmølle være en lige så god investering som fx solceller – og i mange tilfælde endda væsentligt bedre. Danmark er mere kendt for at være et land af blæst end et land af sol, og det kan du som husejer udnytte til at producere gratis og forureningsfri el til dig og din familie.

Vil du have billig og grøn strøm?:

Få 3 tilbud på husstandsvindmøller!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige montører. Det er gratis og uforpligtende.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud på en husstandsvindmølle – for ellers bliver de ikke valgt. Det er 100 % gratis og 100 % uforpligtende.

Gå til tilbud på husstandsvindmølle her!

Løsningen hedder en husstandsvindmølle og er defineret ved en mindre vindmølle, der opsættes i umiddelbar tilknytning til en ejendom. En sådan vindmølle skal du have visse tilladelse for at opsætte, og den koster et givent beløb i anskaffelse, men til gengæld er det muligt at lade elmåleren løbe baglæs. Dette skyldes, at du i stil med solceller, har mulighed for at producere mere el, end du selv bruger, og lade resten løbe tilbage i elnettet.

en vindmølle skinner i solenKrav for at få en privat vindmølle

En af de meget få grunde til, at husstandsvindmøller endnu ikke er særligt udbredte i Danmark er, at der kræves visse tilladelse før end man har mulighed for at købe møllen. Disse tilladelser skal gives af kommunen, hvilken kan have en svartid på adskillige uger selv for simple henvendelser og tilladelser.

Selv hvis vindmøllen ikke skal tilsluttes det elnettet er den underlagt byggeloven, og du skal derfor have byggetilladelse fra kommunen. Dette gælder dog ikke i det omfang, din udvalgte husstandsvindmølle har en rotoraksel på under en kvadratmeter og en rotordiameter på maksimalt 1.13 meter. I så fald skal du ingen tilladelse have og du kan bare bygge løs.

Derudover er der visse krav til støjbelasningen. Ved 8 m/s må vindmøllen maks larme med 44 dBa og 42 dBa ved 6 m/s til naboerne. Som tommelfingerregel kan det angives, at hvis du har over 50 meter til dine nærmeste naboer, vil støjparameret ikke være noget problem. Hvis dine nærmeste naboer ikke har så langt til dig, skal du lede efter en husstandsvindmølle med et meget lavt støjniveau.

Generelt kan det dog også siges om husstandsvindmøller, at de i dag har et meget fornuftigt støjniveau og at du derfor ikke skal lede lang tid efter en stille mølle. Teknologien udvikler sig meget hurtigt, og jeg forestiller mig, at du bare om et par år (skrivende stund: næsten 2013) vil få ualmindeligt svært ved at finde en vindmølle, der larmer mere end tilladt. Mølleudviklingen går meget stærkt i øjeblikket.

Læs mere om solceller og skat her for at få uddybet de regler, der også ved private vindmøller er gældende.

Husstandsvindmøller og skat

Skattereglerne er lig de, der gælder for solceller. Hvis du tjener mere end 50.000kr om året på din husstandsvindmølle ved at sælge el, skal du momsregistreres med en virksomhed. Det er dog meget usandsynligt, at dette skulle ske – ikke fordi, der ikke kan produceres strøm til salg, men fordi at elselskaberne betaler en meget lav pris for at købe strøm kontra deres salgspris. At du betaler over 50.000kr om året for el betyder langt fra, at du kan tjene bare en brøkdel af dette ved selv at sælge strømmen.

Den skematiske regel kan benyttes, hvis man det ønsker med ens husstandsvindmølle. I så fald gælder følgende:

Bundfradraget for indtægter fra en husstandsvindmølle er på 3.000kr. Den skattepligtige indtægt skal tillægges den personlige indkomstskab fra ens job.

Ligesom indtægterne er skattepligtige, er det muligt at fratrække udgifter til løbende drift og afskrivning af finansiering til vindmøllen.

vinden blæser nord syd øst og vestPriser på husstandsvindmøller

Markedet for husstandsvindmøller er per skrivende stund ikke så ekspanderet, som det er gældende for solceller. Der er simpelthen ikke særligt mange udbydere. Det betyder, at man som forbruger ikke har optimale betingelser for at sammenligne forskellige muligheder med henblik på at finde både den billigste og den bedste husstandsvindmølle.

Gå ud fra, at en husstandsvindmølle koster cirka det samme som et solcelleanlæg. Mellem 50.000kr og 120.000kr alt efter møllens styrke og hvem, du køber den af.

Du kan med fordel sammenligne ikke alene de danske udbydere med hinanden, men også tjekke udbydere i Tyskland og Sverige. Netop Tyskland er eksempelvis fordelagtigt at købe solceller i, da der her er langt flere leverandører, og priserne derfor er presset endnu længere ned i Danmark (og de yderligere har en anden og lavere moms og andet skattetryk). Læs mere om at købe solceller i Tyskland her.

Vi har desværre ikke mulighed for her på SimpelEnergi.dk at henvise til andre producenter af husstandsvindmøller på nuværende tidspunkt. Vi arbejder på at finde en samarbejdspartner.

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.

Halfdan – who has written posts on Simpel Energi.


No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.