Tagrenovering


Warning: Undefined variable $customprofilefield in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 66

Warning: Undefined variable $display_google_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_facebook_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_twitter_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_youtube_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_linkedin_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_pinterest_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $html in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/Disclaimer/sponsorposts.php on line 29

Med en tagrenovering er det muligt at forlænge holdbarheden på – især – et ternit- eller betontag med 15-20 år. Det koster cirka 25-35 % af prisen på et nyt tag at få lavet en komplet tagrenovering – der er med andre ord tale om en rigtigt god investering. Ved at få en professionel håndværker til at bistå med en tagrenovering undgår du både et grimt tag og dyre tagreparationer i fremtiden.

et rødt tag på et hvidt og karikeret husSimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på tagrenoveringog vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Det er fortrinsvis eternet-tage og beton-tage, der kan drage fordel af tagrenovering. Andre tagtyper, hvilket jeg kommer ind på længere måde, kan også blive tagrenoveret med fordel og med øget holdbarhed til følge, men resultaterne er ikke lige så givtige og klare som tilfældet er med disse to tagtyper.

Ved at bruge linket i den stribede boks herover kan du få 3 gratis og uforpligtende tilbud på tagrenovering, hvilket er din garanti for at få den billigste behandling overhovedet. Du kan i afsnittet herunder læse mere om tagnoveringens pris, hvorfor den er nødvendig, hvad den rent faktisk består af, tagtyper og en hurtig liste med gode tips. Spørgsmål og kommentarer er værdsat nederst i dette indlæg i kommentarerne!

Tagrenoverings-priser

et tag er ved at blive renoveret og renset

Det er meget svært at komme med en fast pris for tagrenoveringer, da to af slagsen ikke er ens. Nogle tage vil have en væsentlig ringere tilstand end andre, hvilket vil hæve prisen, mens andre generelt er velholdte, hvorefter renoveringen ikke koster meget.

Som udgangspunkt skal du regne med at betale mellem 10.000 kr. og 50.000 kr. for en tagrenovering. Jeg er ked af ikke at kunne komme med et bedre bud, men det vil kræve en vis viden om den konkrete situation. Ved at klikke på linket øverst på denne side i den stribede boks kan du komme til en side, hvor du har mulighed for at få 3 gratis og uforpligtende priser på tagrenovering – dette vil jeg anbefale dig, hvis du er meget i tvivl om prisen og er bange for at komme til at betale for meget.

En tagrenovering vil dog altid være cirka 75 % billigere end at skulle anlægge et nyt tag fra bunden af. Et nyt tag koster rigtigt mange penge, da det gamle først skal fjernes og det nye herefter etableres. Dette tager mange mandetimer og håndværkerudgifterne er cirka 60 % af prisen for et nyt tag. En tagrenovering er en relativt billig forsikring mod at skulle lægge et nyt tag lige foreløbigt – det kan være hårde penge at give ud, men det er virkeligt godt givet ud kontra at skulle anlægge et nyt tag om nogle år fordi det nuværende er i ringe stand og ikke er blevet behandlet!

Hvad ødelægger mit tag?

Du har brug for en tagrenovering hvert 15-20. år af gode grunde. Et par af de ting, der er med til at ødelægge og nedslide dit tag, er som angivet herunder:

 • Vind og vejr. Den danske vinter samt det generelt kolde og hårde klima gør ikke noget godt for dit tag. Især hvis du bor omkring kysten vil alene vejret gøre sit for at ødelægge dit tag.
 • Alger og mos gør også deres. Alger og mos ødelægger ikke som sådan taget, men det bliver utroligt grimt på meget kort tid.
 • Gamle tagplader kan flække, lække og på anden måde gå i stykker, hvilket betyder, at taget ikke længere beskytter din bolig optimalt som formålet ellers er.

Dit tag bliver med tiden i hvert fald grimt – og i uheldige tilfælde også ineffektivt som skærm for resten af huset. Med en tagrenovering kan du få dit tag til at se ud som helt nyt!

Hvad består en tagrenovering af?

en mand renser og rengør tag for renovering

Grundlæggende set består en tagrenovering af fire trin:

 1. Tagrensning – taget renses først for urenheder, gammelt snavs, nedslidning og så videre. Dette er alene af kosmetiske årsager og en af to ting der skal til for at dit tag ser ud som helt nyt.
 2. Algebehandling – herefter algebandles taget, så alger, mos og lignende bliver fjernet fra taget. Dette er andet trin med formålet at få dit tag til at se splintrende nyt ud.
 3. Reparation – hvis dit tag har flækkede tagsten eller på anden måde er gået i stykker hist og her vil dette blive repareret. Typisk vil lidt af taget blive udskiftet, hvis det er nødvendigt, men ofte kan man også slippe med bare at erstatte fx ødelagte tagsten eller bølgeeternit-samlinger.
 4. Tagmaling – Sidst, men ikke mindst, males taget, så det skinner i solen.

Som nævnt er to tagrenoveringer ikke ens, men denne proces følges af de fleste håndværkere.

Du kan altid høre den håndværker, der skal tage sig af den kommende tagrenovering, nærmere ad i forhold til, hvad tagrenoveringen kommer til at indeholde.

Du kan, hvis du har mod på det, vælge at male dit tag selv efter den indledende tagrensning, algebehandling og eventuelle reperation. Du skal så betale for den tagmaling, der skal bruges, men ikke for mandetimerne. Det er en udmærket mulighed for at spare penge på din tagrensning, såfremt du er klar på selv at gribe penslen.

Alle tagtyper kan renoveres

Du får mest ud af en tagrenovering med enten et eternittag eller et betontag i forhold til levetid. Men også andre typer af tage kan du med fordel få renoveret – taget bliver altid flottere og du vil altid spare penge ved at gøre det. Af andre tagtyper, der kan klare en tagrenovering, skal nævnes:

 • Skifertag
 • Grønne tage – tage bestående af græs og mos, hvilket optager cirka halvdelen af regnvandet
 • Tegltag
 • Tagpaptag
 • Kobbertag
 • Zinktag – som en ekstra sidenote indeholder det meste tagmaling zink, da dette hjælper mod alger og mos, se facademaling
 • Naturskifertag
 • Eternitskiftertag
 • Decra-tag
 • Ståltag
 • Lindab-tag
 • Tagplader – både B5, B6 og B7-plader

Især tage lagt før 1987 kan få meget ud af en tagrenovering. Dengang var det tilladt at bruge asbest i tagene, hvilket gav nogle ekstremt holdbare tage, der udmærket kan holde til flere tagrenoveringer endnu. Desværre er asbest skadeligt for mennesker såvel som miljøet og bruges derfor ikke længere i  nye tage – men har du et gammelt tag kan du stadig drage fordel af asbesten.

Gode tips om tagrenovering

fronten af en bygning der er ved at blive hulmursisoleret
Overvej også loftisolering, nu du er i gang med taget.

Få altid tilbud fra potentielle håndværkere på skrift. Ikke blot som en mundtlig telefonaftale. Det er at invitere til problemer, når arbejdet er udført og betalingen så herefter skal arrangeres.

Spar ikke tagmalingen væk til sidst. Denne giver en ny og slidstærk overflade og er medvirkende til forlængelsen af levetiden med 15-20 år. Tagmalingen beskytter også mod fugt fra alger og mos på tagbelægningen som en ekstra bonus.

Du kan af mange håndværkere få en helt gratis vurdering af, om du overhovedet har brug for tagrenovering, og hvad de i givet fald skal have for at tage sig af denne.

De danske vintre og udledningen af kvælstof fra landbruget betyder optimale vækstbetingelser for alger og mos på dit tag. Bor du nær landbrug er du derfor endnu mere i risiko for at få et algeplaget tag. Dog kan algebehandling som eksklusiv ydelse typisk købes for 1-2.000 kroner af en håndværker en gang hvert andet eller tredje år.

Dit hus får et kæmpe visuelt løft af en tagrenovering.

En tagrenovering tager typisk et par dage. Du behøver ikke selv at være hjemme mens renovering står på, og du kan altså fortsætte på arbejde som du normalt ville.

Et prisoverslag er ikke bindende. Bed håndværkeren meddele dig, hvis det oprindelige prisoverslag ikke kan overholdes. I modsætning til et prisoverslag er en aftalt pris bindende og håndværkeren kan ikke hæve denne, med mindre I har aftalt dette. Sørg derfor, som nævnt, for at få alt aftalemæssigt på skrift inden arbejdet påbegyndes.

Konklusion

En tagnovering giver dit hus et utroligt visuelt løft og forlænger samtidigt tagets levetid me 15-20 år, så du ikke skal ud og bruge potentielt mange hundrede tusinde kroner på at købe og opsætte et nyt tag.

En tagrenovering er ydermere en af den slags investeringer, der øjeblikkeligt øger værdien af dit hjem – om end ikke med det samme, som du lægger ned i rede kontanter.

Du kan spare mange penge på din tagrenovering ved at bruge linksne øverst i dette indlæg i den stribede boks, hvor du kan få 3 helt og aldeles uforpligtende tilbud på tagrenovering fra dygtige håndværkere nær dig. Herefter kan du vælge og vrage og slet og ret tage den billigste pris på tagrenovering.

Har du kommentarer, forslag eller spørgsmål relateret til denne tekst og tagrenovering vil jeg meget gerne høre dem i en kommentar herunder – på forhånd tak! 🙂

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.

Halfdan – who has written posts on Simpel Energi.


No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.