Tagrensning


Warning: Undefined variable $customprofilefield in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 66

Warning: Undefined variable $display_google_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_facebook_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_twitter_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_youtube_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_linkedin_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_pinterest_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $html in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/Disclaimer/sponsorposts.php on line 29

En tagrensning har til formål delvist at få dit tag til at se ud, som var det lagt i går, og delvist at restaurere taget. I nogle tilfælde vil formålet være kosmetisk og at skabe en forlænget holdbarhed, mens de i andre tilfælde vil hænge sammen med algebehandling, behandling af sprækker (eventuelt frostsprækker) og lignende mindre reparationer alene.

et rødt tag på et hvidt og karikeret husSimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på tagrensning vælg det bedste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Fagmændene ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud på tagrensning – det er helt gratis:

For decideret restauration og renovering af taget, se tagrenovering.

Tagrensning bør foretages af professionelle med det rette udstyr, da dette udover at være billigst på langt sigt simpelthen også skaber det bedste resultat. Du kan læse mere herunder om prisen på tagrensning, hvornår du bør overveje at lade taget renset og et par forbehold, hvis dit tag er fyldt med asbest, hvilket er sandsynligt, hvis det er lagt før 1987 hvor asbest endeligt blev ulovligt.

Hvad er prisen på tagrensning?

Du skal regne med at lægge mellem 6.000 kr. og 9.000 kr. for at få dit tag renset. Jeg har desværre ikke mulighed for at komme med et bedre bud på en pris uden videre, da det altid vil afhænge af to faktorer:

  1. Hvor stort et tag har du?
  2. Hvem vælger du til at foretage tagrensningen?

Der findes en del håndværkere i Danmark, der kan hjælpe dig med en tagrensning, og de har alle sammen forskellige priser. Dette kan du drage fordel af ved at spørge op til flere af dem efter en pris – simpelthen at spille dem ud imod hinanden, hvis vi kan bruge et sådant udtryk. Du kan enten gribe knoglen og ringe til håndværkere i lokalområdet eller bruge formularen til 3byggetilbud øverst i dette indlæg, hvorefter det hele gratis og uforpligtende bliver gjort for dig i stedet.

Prisen på tagrensning varierer også alt efter, om der skal foretages et par større reparationer og restaurationer, eller om taget blot skal tjekkes, spules og males et par gange.

Du kan lave gør-det-selv-tagrensning ved at benytte en almindelig haveslange og en børste. Dette er dog, selvsagt, et gigantisk arbejde, og du skal bruge flere dage på at rense taget med risiko for at ødelægge ryggen samtidigt med. Det kan ikke betale sig kontra at have en håndværker over med industrimaskiner blot en enkelt eftermiddag – sidstnævnte resulterer også i et langt bedre resultat alligevel.

En sjov anekdote er fortællingen om, hvor det store football-stadion i New Orleans, kendt som Mercedes-Benz Superdome, skulle have renset taget i 2012. Denne operation endte med at koste $130.000 – det svarer sådan cirka til 800.000 danske kroner. Så meget skal du dog ikke betale i pris for at få renset dit eget tag. Bare rolig. 😉

Hvornår skal mit tag renses?

en mand renser og rengør tag for renovering

Du bør få renset dit tag cirka en gang hvert 10-15 år som udgangspunkt. Det er tommelfingerreglen. På den måde bør taget aldrig gå i stykker – du vil nærmest blive ved med at forlænge levetiden med yderligere 10-15 år ved hver tagrensning.

Hvis dit tag har fået alger er det et klart tegn om, at du bør foretage en tagrensning nu. Regn, alger og mos kan over en længere årrække langsomt ødelægge taget. Hvis dit tag er gået fra fx en bronze-farve eller en flot sort farve til en mere mat og grå farve er det klart tid til at rense taget.

Tagrensning og algebehandling hører dog ikke nødvendigvis sammen – tagrensning tager også væsentligt hårdere på taget end sidstnævnte. Læs mere herom i afsnittet om selve fremgangsmetoden længere nede i denne tekst.

Forbehold for asbest (1987 og tilbage)

For et eternittag er det meget nemt at afgøre, om der er asbest i taget eller ej. Ved asbest skal en anden fremgangsmetode for rensning af tag følges.

Fra 1940’erne og frem til 1987 var bølgepladetagplader asbest-holdige. I 1987 blev dette ulovligt – både på grund af de menneskelige konsekvenser, da asbest er giftigt for mennesker, men også af hensyn til miljøet.

I fibercementpladerne på taget er der printet et serienummer med årstal ind på bagsiden. Tag en af pladerne af og læs på bagsiden. Er dit tag fra 1987 eller før er det asbestholdigt og der skal en særlig fremgangsmetode til, når taget skal renses. Du bør i øvrigt også overveje at udskifte dit tag- men dette er naturligvis en større operation end sådan lige at gå i gang med og kræver både en større investering og omtanke.

Du må ikke højtryksspule asbestholdige tage. Dette vil en professionel naturligvis vide alt om, og du kan slippe for bekymringerne ved at lade en sådan håndværker tage sig af tagrensningen i stedet for – det er det mest effektive og giver det bedste resultat i forhold til taget.

Fremgangsmetoden ved tagrensning

Herunder fremgangsmetoden de fleste håndværkere følger ved en tagrensning:

  1. Først tjekker håndværkeren, om det overhovedet kan betale sig at rense og male taget, eller om det allerede er i super fin stand.
  2. Herefter bliver taget højtryksspulet. Dette skal ske med miljøgodkendt udstyr (og må altså ikke foretages med asbest). Højtryksrensningen kan alene foretages af profesionelle; private har ikke det nødvendige udstyr og det er uforholdsvis dyrt at leje det.
  3. Efter rensning kan det overvejes at foretage en algebehandling, hvis taget er ramt af alger eller mos.
  4. Taget efterses for defekte tagplader. Disse udskiftes om nødvendigt.
  5. Taget sprøjtemales ad typisk 2 omgange. Tagrender males “i hånden”.

Ofte benyttes væsker indeholdende zink i forbindelse med tagrensning. Zink gør det langt sværere for alger og mos at gro på taget og skader ikke taget som sådan – en del tagmaling er derfor zinkholdig.

Sparer jeg penge på at få udført en tagrensning?

Både ja og nej.

De fleste tagrensninger sker med et vedligeholdeles- og kosmetisk formål in mente. Dit tag bliver flottere og mere præsentabelt  og der er samtidigt mindre risiko for, at det flækker eller på anden måde går i stykker, hvor du vil være nødt til at investere i et nyt tag.

At dit tag bliver flottere sparer du ikke penge på i sig selv.

Du kan dog spare penge på, at du ikke skal ud at reparere dit tag i fremtiden.

Ønsker du at energirenovere din bolig skal du ikke kigge på tagrensning – her skal du i stedet have fat i fx efterisolering eller installering af grøn energi-apparater såsom varmepumper, solceller eller jordvarme. Disse remedier vil hjælpe dig med at spare penge på din varmeregning, mens en tagrensning nærmere er af forebyggende og forskønnelses-formål.

Derfor sparer du ikke direkte penge på en rensning af dit tag – men det gør du heller ikke på at blive klippet ved frisøren. Du kan sammenligne tagets omgang med en billig håndværker med en tur til frisøren for dig; I kommer begge to flottere tilbage og det koster ikke særligt mange penge.

et rødt tag på et hvidt og karikeret hus

FAQ om tagrensning

Kan jeg bare bruge al slags maling?

Nej. Hvis du vælger selv at stå for din tagrensning skal du have fat i speciel maling alt efter tagets underlag. Der er forskel på, hvilken maling, du skal bruge ved et cementtag, ved bølgeplader og ved tegl. Ligesom ved facademaling kan den forkerte maling skalle af efter blot et par uger og efterlade et grimt resultat efter tagrensningen stik modsat alle de gode intentioner.

Hvor ofte skal mit tag algebehandles?

Mange håndværkere anbefaler at få dit tag algebehandlet hvert andet år. I praksis sker der ikke noget ved at gøre det hvert 3. år til hvert 4. år for langt de fleste tage. Algebehandling koster ikke mange tusinde kroner at få udført og kan nemt udføres i forbindelse med – som et vitalt led af- en tagrensning.

Hvordan finder jeg tagrensning på Fyn, Sjælland, Jylland eller hvor jeg nu bor?

Det nemmeste er at benytte SimpelEnergi’s samarbejdspartner, hvis link du kan finde øverst i dette indlæg i den stribede boks. Vores samarbejdspartner har en gratis og uforpligtende formular, du kan udfylde, hvorefter du får tilbud fra håndværkere i netop dit lokalområde med en fast pris på tagrensning. Herefter står det dig frit at vælge det bedste og det billigste tilbud. Det er almindelig sund fornuft at bruge et sådant tilbud.

Hvem anbefaler du til at foretage rensning af tag?

Samme svar som herover – benyt formularen øverst i dette indlæg. Det er den nemmeste måde at finde billig tagrensning på.

Kan jeg rense mit tag med eddike og afbleger?

Nej. Det gjorde man kun i gamle dage. I dag benyttes højtryksspulere for et langt bedre resultat.

Du kan se professionelle i USA tage sig af tagrensning (mosfjerning) i en video herunder for at se, hvordan det hele hænger sammen:

Konklusion

Tagrensning af en operation, der har til formål at forskønne dit tag og forlænge holdbarheden af det. Uden at rense dit tag hvert 10-15 år risikerer du, at det langsomt går i stykker, og at du vil være nødt til at investere i et nyt tag i sidste ende, hvilket er meget kostbart. Se mere om priser på tage her.

Brug formularen, vi linker til øverst i dette indlæg, for at få 3 uforpligtende tilbud på billig rensning af tag. Du finder ikke en billigere håndværker end igennem os og vores samarbejdspartner. 🙂

Har du spørgsmål til tagrensning skal du være meget velkommen til at stille dem i en kommentar til indlægget herunder – så vil jeg gøre mit absolut bedste for at besvare spørgsmålet. På forhånd tak!

et rødt tag på et hvidt og karikeret husSimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på tagrensning vælg det bedste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Fagmændene ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud på tagrensning – det er helt gratis:

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.

Halfdan – who has written posts on Simpel Energi.


No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.