Solceller


Warning: Undefined variable $customprofilefield in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 66

Warning: Undefined variable $display_google_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_facebook_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_twitter_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_youtube_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_linkedin_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_pinterest_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $html in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/Disclaimer/sponsorposts.php on line 29

Med et solcelleanlæg har du mulighed for at udnytte solens varme stråler helt automatisk og lade dit elselskab kigge langt efter dig som kunde. Solceller på et almindeligt hus er i dag nok til at dække hele elforbruget (og mere til), og er derfor en helt og igennem fantastisk investering.

SimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 solcelletilbud og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige montører.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Servicen leveres af Tjenestetorvet.

Og Danmark vil rigtigt gerne have, at du investerer i de miljøvenlige solceller. Så meget, at du ved lov kan få billige lån, at dit hus’ værdi stiger med det samme og at du har mulighed for at sælge strøm tilbage til elselskabet. Solceller er fremtiden. Det gælder bare om at komme med så hurtigt som overhovedet muligt – laver du én investering på dit hjem de næste 2+ år, bør det være solceller med et solcelleanlæg!

en infografik om hvad solceller er, hvornår solcelleanlægget blev opfundet og meget mere

Hvordan virker solceller og solcelleanlæg?

En solcelle er isoleret set en diode, der omdanner den modtagne energi og varme fra solen til elektrisk energi. Solcelledioden er sådan set i stand til at omdanne andre lyskilder til elektrisk energi også, men solens stråler plejer nu at være mere end rigeligt.

Dioderne pakkes ind bag plast og aluminium for at beskytte dem og herved har et solcelleanlæg taget sin form. Til sidst pakkes tilpas mane lysdioder sammen til, at et solcelleanlæg er en realitet og en tilpas stor mængde af solvarme vil blive fanget, hvorefter anlægget blot skal opsættes på en husvæg. Herunder har vi lavet en forklarende grafik, der viser, hvordan et solcelleanlæg mere specifikt fungerer og fordelene herved.

På solrige dage (cirka halvdelen af året) producerer solcelleanlægget mere el, end det forbruger. Derfor kan du enten opbevare denne ekstra el, eller vælge at sælge denne tilbage til elselskabet. Du bliver ikke rig på det, men alle bække små – og det, at sælge strøm efter at have fået sine egne behov dækket, er en fantastisk følelse.

Økonomien i solceller

At få solceller til hjemmet er ikke billigt. Men det er en fantastisk investering.

At opsætte et normalt solcelleanlæg til et ”normalt” villahus koster omkring 50-80.000kr alt efter hvilken udbyder, du vælger, og hvor lang tid, du ønsker garanti og service. Med i denne pris er der typisk en garanti på 20 år, og da et solcelleanlæg er garanteret til at tjene sig selv ind i løbet af 5-10 år, har du altså 10 garanterede år med stort overskud.

Årligt er det muligt at spare hele varmeregningen i gode tilfælde og i hvert fald langt den største del af samme med etablering af et solcelleanlæg. Derfor er det muligt kontakt at slippe 5-10.000kr, alt afhængigt af, i hvilken type hjem, du bor i, og hvor mange mennesker, I er, ned i foret i stedet for at betale disse til elselskabet.

[box type=”info” style=”rounded”]Værdien af dit hus stiger med mere end investeringen, du kan fratrække investeringen i skat og tilbagebetalingstiden er på 6-12 år – herefter 20 år med rent overskud. Solceller er en fantastisk investering![/box]

Et solcelleanlæg har en typisk tilbagebetalingstid (den tid, der gør, før end ens investering er tilbagebetalt) på 6-12 år. Til gengæld har solceller også en garanti på 20-25 år alt afhængigt af firmaet og en forventet levetid på 35-40 år. Du når derfor at spare adskillige hundrede tusinde kroner på din investering i solceller.

Med til historien hører også, at du kan fratrække din investering i solceller i skat og at banker er særdeles velvillige til at låne ud til solceller, da de fra dag et af øger værdien af huset med mere, end de koster at opsætte. Derfor er finansieringen for solceller aldrig nogensinde en undskyldning – den eneste valide undskyldning er, at man ikke betaler for ens varme. Men det gør de fleste nu.

Hvad kræver solceller?

De fleste, men ikke alle, kan have gavn af solceller. Det kræver følgende af dig og dit hjem før end solceller og solcelleanlæg kan opsættes og fordelene heraf nydes:

  • En sydvendt-side. Solens stråler rammer os danskere fra syd, og for at få 100 % ud af solcelleanlægget, skal dette placeres mod syd. Ellers ryger 10-20 % af den potentielle energi og besparelse hurtigt.
  • Plads. Et solcelleanlæg til et normalt villahjem fylder 20-50 m2, og en smule plads på taget er derfor at foretrække.

Derudover kræves der blot modet til at foretage investeringen (der trods alt er sikker). Overalt i Danmark er der mere end nok sol til at drive et solcelleanlæg med overskud, men især i det midtjyske og på Midtfyn er der rigtigt fine muligheder for endda at sælge energi tilbage til elselskaberne.

I forhold til vedligeholdelsen af solcelleanlæg, har du sjældent særligt meget at bekymre dig om. Solcelleanlæg i dag kommer alt efter producent med garanti for det meste over 20 år, hvor producenten betaler i det sjældne tilfælde, at solcelleanlægget går i stykker. Herefter til den forventede levetid på 35-40 år kan der ske små bump på vejen, men det at eje et solcelleanlæg er ikke som at eje en bil. Der er intet eftersyn og motoren går ikke i stykker, da der ingen bevægelige dele er i et solcelleanlæg.

Og med en besparelse over en årrække på 20-40 år på mange 100.000kr burde det være til at overleve at betale et mindre serviceeftersyn fra tid til anden. 🙂

Solceller og solcelleanlæg er mere gunstigt end nogensinde før

Solceller har tidligere været forbundet med meget dyre investeringer og et lavt udbytte. Men som et foregangsland har vi i Danmark brugt mange ressourcer på at forske i solceller og er nu et foregangsland på dette punkt, ligesom tilfældet er med vindmøller.

Derfor er solceller i dag en særdeles profitabel investering, da solcelleanlæg ikke alene er billige at anlægge, men også er garanterede til at skabe overskud. Kombinerer vi dette med stigende elpriser, der slår rekord på et næsten månedligt basis og ønsket om at gøre planeten en tjeneste CO2-mæssigt, har tiden aldrig været mere gunstig for anlægning af solceller. Du sparer ikke alene store kontanter, men undlader også at udlade flere tons CO2 om året. Alle med undtagelse af dit elselskab vinder på køb af solceller.

Solceller har i lang tid været anvendt på andet end blot huse. Lommeregnere, parkeringsautomater, landbrug, skibe og sommerhuse har typisk været steder og genstande, der har nydt godt af solcelleanlæg, men nu er prisen og effektiviteten på et sådant niveau, at resten af Danmark også bør komme med på vognen.

Andre muligheder

Er det ikke solceller, der skal hjælpe dig med at skære ned på varmeregningen, kan du i stedet tage et kig på en af følgende:

  • Jordvarme – Jorden opvarmes af solen. Den varme kan dit hus bruge.
  • Varmepumpe – en luft-vand varmepumpe tager varmen fra luften og varmer vand til brug i huset op i stedet. Meget populær læsning!

SimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud og vælg det bedste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige montører.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:


[ois skin=”Under post”]

[box type=”info” style=”rounded”]Teksten er skrevet af Halfdan Timm.[/box]

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.

Halfdan – who has written posts on Simpel Energi.


No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.