Hulmursisolering


Warning: Undefined variable $customprofilefield in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 66

Warning: Undefined variable $display_google_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_facebook_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_twitter_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_youtube_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_linkedin_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_pinterest_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $html in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/Disclaimer/sponsorposts.php on line 29

Hulmursisolering handler om at isolere det hulrum, især mange ældre huse har. Varmen forsvinder ud af huset gennem disse mure, hvilket betyder, at du skal bruge flere penge på at varme dit hjem op. Ved hjælp af hulmursisolering kan du spare mange penge; 20-25 % af din varmeregning er på ingen måde umuligt ved en simpel investering i hulmursisolering.

en mand med hjelm isolerer en ydervægSimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på hulmursisoleirng og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Hulmursisolering kræver en vis kompetence og typisk også et større maskineri. Derfor bør en professionel tage sig af arbejdet – du har tjent din investering hjem igen i løbet af et par år og undgår at risikere fx frostsprængninger i dine mursten som følge af dårligt udført, hjemmelavet isolering af hulmurene.

Hvad er prisen på hulmursisolering?

Et almindeligt parcelhæs eller mindre villa kan blive hulmursisoleret af professionelle for mellem 8.000 kr. og 12.00 kr. Forskellige håndværkere rundt omkring i landet har altid forskellige priser, og det kan derfor altid betale sig at hente mere end et tilbud hjem. Jeg anbefaler altid på SimpelEnergi.dk, at man sørger for at hente i hvert fald 3 tilbud hjem på den kommende håndværkeropgave – være det sig installering af en varmepumpe, opsætningen af solceller eller energirenovering i form af hulmursisolering.

Hvis du har et større hjem vil prisen stige. Prisen på hulmursisolering afhænger af, hvor mange vægge, der er, og hvor lange disse er. Des større et hus, du har, des mere koster hulmursisolering i indledende pris – men des mere kan du til gengæld også spare på langt sigt!

Der er stor forskel på priserne for hulmursisolering rundt omkring i landet. Det koster typisk mere i fx Hovedstadsområdet end i Jylland.

Du kan regne på en pris på mellem 110 kroner og 160 kroner per kubikmeter for hulmursisolering som udgangspunkt. Du kan være heldig at få en billigere pris i sommermånederne, hvor der typisk er lavvande for isoleringsfolket Danmark over. Vælger du at bede om et tilbud forår og efterår vil du sjældent være helt lige så heldig (men det kan selvfølgeligt stadigt betale sig kontra at vente!).

Hvor meget sparer jeg med hulmursisolering?

fronten af en bygning der er ved at blive hulmursisoleret

Hele pointen med hulmursisolering er naturligvis, at du kan spare mange tusinde kroner om året. Helt konkret vil de fleste opleve en besparelse på mellem 2.000 kr. og 4.000 kr. umiddelbart følgende af deres hulmursisolering – igen, dette er noget, der afhænger af, hvor mange mure du har, og hvor dårligt eller godt isoleret, murene var i forvejen.

Hvis dit hjem er fra 1970’erne eller før har du sandsynligvis ingen hulmursisolering lige nu. Derfor vil du spare ekstra mange tusinde på at få udført isolering.

Pengene sparer du ved, at der skal langt mindre varme til at holde dit hjem på en behagelig temperatur, nu hvor varmen ikke længere slipper ud af huset så nemt.

En afledt fordel af, at dit hjem er blevet hulmursisoleret, er, at de faste omkostninger falder. Det koster mindre at have dit hjem kørende. Derfor er dit hjem også mere værd. Du vil få en højere pris for dit hjem, hvis du ønsker at sælge det, hvis det i forvejen er blevet hulmursisoleret.

Dit hjem får som følge af isoleringen også en bedre energimærkning. Energimærkningen er hvad der vil blive medtaget i tilfælde af, at huset på et tidspunkt skal sælges.

Eksempel: Jeg bor i et almindeligt parcelhus i København, der er lavet i 1956. Mine mure er derfor ikke isolerede. Jeg tager kontakt til et par isolatører og får et tilbud på komplet hulmursisolering for 9.000 kroner. Jeg tager imod tilbuddet. Herefter sparer jeg kr. 3000 på min varmeregning hvert eneste år fremover – det tager altså blot 3 år, før min investering er betalt hjem, og så er der kr. 3000 i ren profit hvert eneste år fremover.

I ovenstående eksempel ville det give endnu mere også at have loftisolering med, da hulmurs- og loftisolering som nævnt er de to isoleringsformer, hvor der er mest at hente på kort sigt.

Opdatering: Hos Halbergs har du mulighed for også at læse en god uddybning af, hvor meget du faktisk sparer ved hulmursisolering. Her nævnes en tilbagebetalingstid på mellem 1.5 år og 4 år.

Sådan udføres isoleringen

Herunder kan du se, hvordan selve isoleringen foretages, når håndværkeren kommer ud til dig:

  1. Der bores et hul i en mursten i væggen, der skal isoleres.
  2. Et specielt apparat monterer en blæser til væggen. Der blæses isoleringsmateriale ind i væggen.
  3. Efter at væggen er fyldt med isoleringsmaterialet lukkes hullet og forsegles.
  4. Kosmetiske tricks sikrer, at væggen ligner sig selv bagefter.

Videoen herover beskriver og viser, hvordan hulmursisoleringen foregår i praksis. Videoen er lavet og ejet af Bilka.

Der bruges forskellige isoleringsmaterialer til hulmursisolering.

Langt mest anvendt er henholdsvis mineraluld og papiruld til hulmursisolering. Mineraluld kommer i form af enten stenuld eller glasuld. Dette er billigt og meget effektivt isoleringsmateriale. Mineraluld er særligt praktisk, da de kan bruges til isolering over hele boligen, hvor fx papir, flamingo, træfibre og andre isoleringsmaterialer alle er begrænset til visse områder.

Du kan som privat selv købe mineraluld og papiruld hjem til isolering af dit egen hjem – med mindre, du har en håndværksmæssig baggrund vil jeg dog anbefale dig at tage kontakt til en professionel i stedet for og sikre, at arbejdet også bliver udført ordentligt.

Hvad med andre isoleringsformer?

en mand med hjelm isolerer en ydervæg

Hvis du for alvor vil spare penge på din varmeregning kan hulmursisolering desværre ikke stå alene – det er blot her, du har mulighed for at spare flest penge lige umiddelbart.

Også andre isoleringsformer som følgende bør overvejes:

  • LoftisoleringIsolering af loftet er, efter hulmursisolering, det, der giver mest. Varme søger helt automatisk op ad, og det giver derfor god mening at afskærme varmen oppefra.
  • Gulvisolering – den del, af varmen, der ryger ned i gulvet (og et gulv kan også være et loft, hvis du har en kælder, om end denne sjældent opvarmes), kan også reddes
  • Isolering af trækonstruktioner, skunkrum m.fl. – en række mindre områder i dit hjem kan du også vælge at isolere.

Du kan vælge at efterisolere hele dit hjem og ikke blot dine hulmure.

Et komplet efterisoleringsprojekt vil typisk koste mellem 50.000 kr. og 120.000 kr. Her er altså tale om en større investering. Fordi at ikke alle områder i ens hjem giver lige så meget tilbage i pungen ved isolering som hulmursisolering og loftisolering er tilbagebetalingstiden på ens efterisolerings-investering også længere.

Regn derfor med en tilbagebetalingstid på mellem 7 år og 12 år og ren profit herefter. Efter skat, vel at mærke.

At efterisolere hele ens hjem vil være en god investering på langt sigt. Hvad der desværre holder en række danskere fra at gøre det er, at man kun kan se pengene fra ens investering mange år efter, at man har lagt investeringen på bordet – dette tiltaler ikke alle, men blot dem, der har en mere langsigtet tilgang til deres egen økonomi.

FAQ om hulmursisolering

Skal jeg ud af huset?

Nej. Som du kan se i videoen længere oppe i dette indlæg kan du sagtens være i dit hjem samtidigt med, at der bliver udført hulmursisolering – der er ingen problemer dér. Du behøver faktisk ikke engang at være hjemme, hvis du helst ikke vil tage fri fra arbejde.

Frostsprængning af mursten – hvad er det for noget?

Udføres hulmursisoleringen forkert – har man ikke gjort det indledende arbejde godt nok – risikerer man at øge risikoen for frostsprængning af ens mursten. Dette kan være en dyr affære. Ved at bruge en professionel i stedet for at gøre det selv har du ikke denne risiko.

Jeg har ikke penge til hulmursisolering.

Jo.

Selv hvis du ikke har rede kontanter at lægge på bordet vil din bank hellere end gerne låne dig penge til isoleringen – især, hvis banken har pant i dit hjem i forvejen. Dette hænger sammen med, at værdien af dit hjem stiger øjeblikkeligt med hulmursisoleringen, da de faste omkostninger falder.

Din bank vil gerne låne dig penge – men de fleste har også mulighed for at lægge de 8-12.000 kroner, man oftest kan nøjes med, på bordet her og nu.

Hvordan ved jeg, om mine hulmure er isoleret?

Det er ikke sådan lige til at se.

Du kan prøve at bore et hul og mærke efter. Du kan også gå muren grundigt igennem og se, om du kan finde hullet, hvorfra der skulle være sprøjtet isoleringsmateriale ind. I og med at moderne håndværkere fuldstændigt kan maskere indgangsvinklen er det dog ikke sikkert, at du finder hullet, selv hvis der skulle være i et væggen.

Kan jeg få tilskud til hulmursisolering?

Fra tid til anden har staten åbnet for tilskud til hulmursisolering. Hvis du anvender formularen øverst i dette indlæg med 3byggetilbud vil du blive gjort opmærksom herpå af den håndværker, du vælger at tage kontakt til.

Konklusion

en varmepumpe hænger på en mur

Hulmursisolering er en fantastisk investering og det, der giver mest her og nu. Du får udover en lavere varmeregning også et mere behageligt indeklima og mindre risiko for kondens i dit hjem, da temperaturen typisk er lidt højere og nemmere at holde konstant.

Bor du i et hjem fra 1970’erne eller ældre har du næppe nogen isolering overhovedet lige nu. Du vil spare mange tusinde kroner ved at hulmursisolere dit hjem under alle omstændigheder.

Brug tilbuddet fra 3byggetilbud oppe øverst i dette indlæg til at få den billigste pris på hulmursisolering og spar mange penge på din investering.

Har du spørgsmål eller kommentarer til hulmursisolering vil jeg meget gerne høre fra dig herunder i kommentarerne – på forhånd tak! 🙂

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.

Halfdan – who has written posts on Simpel Energi.


No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.