Skat og solceller


Warning: Undefined variable $customprofilefield in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 66

Warning: Undefined variable $display_google_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_facebook_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_twitter_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_youtube_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_linkedin_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_pinterest_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $html in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/Disclaimer/sponsorposts.php on line 29

Et af de mest komplicerede områder ved køb af et solcelleanlæg er skat. Er energien skattepligtig, hvad med moms og hvad kan trækkes fra af investeringen? Det søger vi at give svar på med dette indlæg.

Nedenstående tekst om emnet er baseret på anlæg med en effekt på højst 6kW. Reglerne kan ændre sig ved anlæg større end dette – men et anlæg på 6kW er også nok til at holde en selv større familie kørende med vedvarende energi året rundt, og et større anlæg burde derfor kun være relevant i sjældne tilfælde.

SimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 solcelletilbud og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige montører.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Skattepligtig indkomst?

Om du får en skattepligtig indkomst i og med at du producerer strøm med solceller afhænger af, om du er tilsluttet nettet eller ej.

  • Producerer du kun strøm til dig selv? Så er der ikke en skattepligtig indkomst med dit solcelleanlæg. Hvis strømmen du producerer kun bruges på eget hjem og ikke sælges videre er der ingen skattepligtig indkomst.
  • Er du tilsluttet nettet? Hvis du producerer mere strøm, end du bruger, og tilmed sælger denne strøm ved at være tilsluttet strømnettet, opnår du en vis indtægt. Denne indtægt er skattepligtig og skal altså opgives. Det kan sjældent betale sig at købe et større solcelleanlæg for at producere mere strøm end man bruger, netop fordi indtægten er helt skattepligtig.

Reglerne herover gælder både ved almen bolig og ved sommerhus – samt andre typer af ikke-erhvervsmæssige bygninger, man måtte være i besiddelse af.

Husk, at strømmen produceret med et solcelleanlæg kun er fritaget for den heftige elafgift i det omfang, den ikke bruges til erhvervsmæssige forbehold. Driver du fx virksomhed fra egen grund, og bruges der strøm hertil i et vist omfang, er strømmen benyttet til virksomheden ikke fritaget elafgiften. Benytter du blot en computer til dit arbejde bliver det næppe relevant at adskille privat-el og erhvervs-el, men i større tilfælde er det nødvendigt.

mange penge at spare på solceller

Salg af strøm – moms

Producerer dit anlæg mere strøm, end du selv bruger, kan du vælge at tilslutte det nettet og sælge din strøm til elselskaberne. På denne måde er det muligt ikke blot at spare, men også at tjene penge på dit solcelleanlæg. Som nævnt herover er indtægten fra salg af strøm fra et vedvarende energi-anlæg skattepligtig, men herudover kommer også spørgsmålet om moms.

I og med at man ikke vil sælge for over 50.000kr strøm om året – det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre med den nuværende teknologi og elpriser – er det ikke nødvendigt at stifte virksomhed og få et CVR-nummer, hvis man sælger strøm. Men selvom det ikke er nødvendigt, er det værd at overveje alligevel.

Fordelen ved at stifte fx en enkeltmandsvirksomhed, hvilket er helt gratis og kun kræver ringe tid, er, at det bliver muligt at fratrække moms fra investeringen samt driftsudgifterne fra solcelleanlægget. Værdien af eget forbrug bliver dog som en konsekvens heraf momspligtig og opgøres efter specielle regler.

Overordnet set anbefaler vi her på SimpelEnergi.dk ikke at sælge strøm, da det kun er muligt at tjene ringe penge på det og samtidigt kræver en del administration.

Fradrag i skat

En del af investeringen i solceller kan fratrækkes i skat, hvilket er med til at gøre det endnu mere fordelagtigt at investere i solceller.

[box type=”tick” style=”rounded”]Hvert år kan du fratrække 25 % af den resterende investering i dit solcelleanlæg i skat![/box]

Dette kan du indtil der kun er 12.300 kroner tilbage at betale på solcelleanlægget. Har du fx købt et solcelleanlæg til 100.000kr, kan du det første år fratrække 25.000kr i skat, da dette er 25 % af den resterende investering i solcelleanlægget.

Samlet set er det at investere i solceller særdeles fordelagtigt og en af de få investeringer, du kan være helt sikker på at tjene penge på i sidste ende. Har du et hus med et sydvendt tag og plads til solceller, skyder du næsten dig selv i foden ved ikke at købe et solcelleanlæg – hellere før end senere!
Se mere om solcellepriser her.

SimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud og vælg det bedste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige montører.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:


[ois skin=”Under post”]

[box type=”info” style=”rounded”]Teksten er skrevet af Halfdan Timm.[/box]

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.

Halfdan – who has written posts on Simpel Energi.


No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.