Solcelle priser


Warning: Undefined variable $customprofilefield in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 66

Warning: Undefined variable $display_google_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_facebook_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_twitter_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_youtube_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_linkedin_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_pinterest_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $html in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/Disclaimer/sponsorposts.php on line 29

Solceller er bestemt ikke nogen lille investering. Men som indikeret er det en investering – og tilmed en sikker en af slagsen. Monteret korrekt kan du ikke undgå at tjene penge på solceller på langt sigt, og der er typisk tale om mange hundrede tusinde kroner i sparede varmeregninger.

SimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud og vælg det bedste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige montører.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

I denne tekst vil vi forklare hvad prisen på solceller er, hvor meget du kan spare, låneforholdende til et solcelleanlæg og mere. Solceller kan for langt de fleste danskere betale sig, men på trods af dette, har vi kun 25.000 solcelleanlæg ved udgangen af 2012 – mod over 1.000.000 i Tyskland. Tillad os at forklare solcellepriserne:

prisen på solceller forklaret grafisk

Hvad koster et solcelleanlæg?

Et solcelleanlæg er ikke en fast enhed og kommer i flere forskellige ’størrelser’: Et 4000 Watt-anlæg vil for de fleste familier være nok, mens nogle skal bruge 6000W og andre kan nøjes med 3000 W. Des flere watt et solcelleanlæg har, des mere koster anlægget.

En normal pris på solcelleanlæg inklusive levering ligger på cirka følgende:

3000 W (2-3 mennesker) Ca. 20 kvm 50-60.000kr
4000 W (4-5 mennesker) Ca. 30 kvm 70-80.000kr
6000 W (5+ mennesker) Ca. 40 kvm 100-120.000kr

 

Med til historien hører også, at solcelle priserne falder år til år. Dette betyder, at solceller i dag er billigere end nogensinde før – og prisen på watt vil kun falde yderligere de næste år. Det kan derfor være fristende at vente til ’næste generations’ solceller er ankommet, da prisen er lavere på disse, men her er man gået glip af besparelsen i adskillige år ved af have nutidens celler installeret. Det er derfor altid en god idé at få en pris på solceller og installere disse nu fremfor at vente!

Ved at købe et solcelleanlæg fra Tyskland er ofte muligt at spare penge.

Hvornår har solcelleanlægget betalt sin pris?

Optimalt set behøver man slet ikke at købe strøm efter at have investeret i solceller. Sådan er det midlertidigt sjældent – men en familie vil typisk opnå en tilbagebetalingstid på 7-10 år på et solcelleanlæg, der passer i størrelse til familien. At spare 7-12.000kr om året på ens elregning som følge af at have slugt prisen på solceller og installeret anlægget er normalt.

Et solcelleanlæg har typisk en garanteret levetid på 25 + år, men undersøgelser viser, at moderne anlæg burde holde i op imod 40-50 år (bortset fra inverteren, der typisk skal skiftes et par gange i løbet af solcelleanlæggets levetid, men dette er ingen voldsom udgift).

Prisen på et solcelleanlæg, der kan virke voldsom til at starte med, skal derfor ses i lyset af det faktum, at anlægget har betalt sig selv ind efter cirka 10 år – og at man derefter har 10-40 gode år uden halvårlige elregninger!

Prisen på solceller bør i øvrigt ses i lyset af konstant stigende elpriser. Går vi ud fra, at elprisen stiger med 4 % (og det er ikke højt sat) om året, vil en kWh koste over 5kr om 25 år, hvilket er en del over de 2kr, vi betaler på nuværende tidspunkt. Solcelle prisen bliver med andre ord mindre og mindre hvert eneste år sammenlignet med at betale for strøm ad almindelig vej.

Skat og solceller

Den tidligere regering har gjort det fordelagtigt at investere i solceller med nye skatteregler.
Disse regler betyder at du første år kan fratrække 25% af solcelleanlæggets anskaffelsespris. Eks. 100.000 * 25% = 25.000. Du vil altså så spare mellem DKK 9.500 – 13.000 alt afhængig af din skatteprocent.  Anlæggets nedskrevne værdi udgør herefter DKK 75.000 (100.000 – 25.000). År 2 kan du fratrække 25% af den nedskrevne værdi. Altså DKK 75.000 * 25% = 18.750. År 3 kan du afskrive 25 % af DKK 56.250 (75.000 – 18.750) med videre. (Tak til Allan Jørgensen for rettelsen her!)

Vælger man at afskrive solcelleanlægget, skal man dog betale skat af den producerede el. Denne skat udgør 60 øre per kW-produktion de første 10 år og 40 øre de efterfølgende år.
Har man et anlæg på 6 kW, medfører dette en udgiftpå ca. 1.500kr i skat årligt.
Penge sparet er penge tjent. Både i forhold til skat og i forhold til at droppe elregningen. Ens gæld afskrives langt hurtigere ad denne vej, men man skal til gengæld betale skat i hele solcelleanlæggets levetid. (Tak til Michael Munk for rettelsen her!)

Det er muligt ved at tage værdien af den sparede elregning samt værdien af den sparede skat og fratrække renteudgifter samt eventuelle forskningsudgifter og vedligeholdelsesudgifter til solcelleanlægget og derved udregne besparelsen årligt.

Eksempel herpå:

[box type=”info” style=”rounded”]Solcelleanlæg på 5000 W til 100.000kr til familie på 4 personer.
Familien sparer nu ca. 10.000kr om året i elregninger.
Med en rente på 5 % koster lånet 4.000kr det første år.
Den sparede skat efter fratrækning af 25 % udgør ca. 9.000kr.
Vedligeholdelse og forsikring sættes til skønsmæssige 1.000kr.[/box]

[box type=”tick” style=”rounded”]Den samlede besparelse for første år udgør 10.000kr + 9.000kr – 4.000kr – 1.000kr = 14.000kr.[/box]

Konklusion

Solcelle priserne falder og falder, men det har alligevel aldrig været mere fordelagtigt at investere end netop nu. Med en tilbagebetalingstid på cirka 10 år og en årlig besparelse på første år ved et normalt solcelleanlæg på 10-15.000kr, er det svært ikke at falde for fristelsen ved at installere solceller på taget, carporten eller et tredje sted.

Har du spørgsmål eller kommentarer du vores udregning af solcelle priser, er du velkommen til at stille dem i kommentarfeltet herunder!

SimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud og vælg det bedste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige montører.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:


Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.

Halfdan – who has written posts on Simpel Energi.


No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.