Loftisolering
Warning: Undefined variable $customprofilefield in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 66
Warning: Undefined variable $display_google_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152
Warning: Undefined variable $display_facebook_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152
Warning: Undefined variable $display_twitter_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152
Warning: Undefined variable $display_youtube_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152
Warning: Undefined variable $display_linkedin_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152
Warning: Undefined variable $display_pinterest_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152
Warning: Undefined variable $html in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/Disclaimer/sponsorposts.php on line 29
Varme søger op ad. Varmen i dit hus vil altså automatisk søge mod loftet. Her kan der så ske to ting – enten slipper varmen ud, og så må du i dyre domme betale for mere varme, eller så sørger dygtig isolering for, at varmen bliver i huset.
Hvis det første er tilfældet for dig lige nu har du brug for loftisolering. Netop loftisolering handler om at minimere mængden af varme, der slipper ud af loftet, hvorledes du skal bruge færre penge og ressourcer på opvarmning. Loftisolering er en helt fantastisk investering med en meget kort tilbagebetalingstid – en 100 % sikker investering i din bolig!
SimpelEnergi.dk anbefaler:
Spar penge – modtag 3 tilbud på efterisolering og vælg det billigste!
Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.
Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.
Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:
Pris på loftisolering
At få en håndværker ud og lave professionel loftisolering koster typisk mellem 120 kroner og 180 kroner per kubikmeter. Des større et loft, du har, des mere vil du derfor skulle betale i loftisolering. Men til gengæld vil du også spare flere penge i sidste ende.
Typisk skal man af med et tocifret-tusindebeløb for loftisolering – 10-15.000 kroner er ikke et dårligt bud.
To håndværkere har ikke samme priser ligesom to snefnug ikke ligner hinanden. Du har derfor meget at vinde på at indhente tilbud fra flere forskellige professionelle til din loftisolering med henblik på at finde det billigste tilbud. Du kan enten selv ringe rundt til håndværkere i dit lokalområde eller benytte vores samarbejdspartner på SimpelEnergi.dk, hvem vi linker til øverst i dette indlæg – her sker det hele automatisk og ganske gratis.
Du kan få en lavere endelig pris på loftisolering ved at få tilskud fra staten. Du kan altid høre din valgte håndværker om, hvorvidt der på tidspunktet er tilskud tilgængelige fra regeringen eller ej.
Det kan ikke betale sig selv at lave sin loftisolering. Du risikerer at isolere forkert og derved danne grundlag for råd, svamp og frostsprængninger i dine mursten samtidigt med, at det vil tage uforholdsvis lang tid. Hyr i stedet en billig håndværker til opgaven og brug tiden på det, du er bedst til ellers. Med mindre du ved, hvad jeg siger, når jeg fx taler om den eksisterende dampspærrers tilstand? 😉
Hvad kan jeg spare ved at isolere mit loft?
Her kommer det sjove så. 🙂 Hele pointen ved at investere i loftisolering til at starte med er naturligvis at spare penge.
Du vil typisk spare mellem 3.000 kr. og 5.000 kr. per år ved din loftisolering, hvis du ingen isolering har i forvejen. Des større et loft og des større et hus, des større bliver besparelsen også. Denne skal ses i sammenhæng med den indledende investering i en håndværker.
Du vil typisk spare en tredjedel af din varmeregning årligt med loftisolering.
Eksempel: Jeg bor i et hus på Fyn fra 1960. Der er ingen loftisolering. Jeg betaler årligt 12.000 kroner i varme. Jeg betaler 14.000 kroner for professionel, men billig loftisolering af en fynsk håndværker. Herefter betaler jeg blot 8.000 kroner om året i varmeregning. Efter 3½ år er min investering betalt hjem igen, og så er der bare 4.000 kroner at hæve i profit (efter skat) hvert eneste år.
Eksempel: Jeg bor i et parcelhus. Der er hverken loftisolering eller hulmursisolering. Jeg får en håndværker til at foretage begge for 22.000 kroner. Jeg går fra at betale 13.000 kroner om året i varmeregning til at betale 6.000 kroner – og på lige over 3 år har jeg altså fået betalt min investering hjem igen.
Udover en konkret besparelse på din varmeregning er der også andre fordele at hente ved at investere i loftisolering.
At varmeregningen bliver lavere betyder med andre ord, at husets faste omkostninger per år falder. Det bliver billigere at bo i huset. Afledt heraf bliver dit hus også helt automatisk flere penge værd. Ønsker du at sælge dit hjem efter et par år vil du få en højere salgspris for det fordi det er blevet hulmursisoleret og det altså koster mindre i drift.
Den højere salgspris hænger sammen med en bedre Energimærkning af hjemmet. Energimærkningen angiver, hvor vel isoleret (blandt andre faktorer) dit hjem er og hvor meget det koster i energi. En høj Energimærkning betyder en god pris for dit hus.
Efterisolering af ens hjem
Loftisolering bør ikke stå alene – selvom det er en af to isoleringsformer, hvor der er virkeligt mange penge at hente her og nu.
Udover loftisolering bør du også, som minimum, investere i hulmursisolering. Så godt som alle danske huse bygget før 1970’erne har ingen hulmursisolering og her er lige så mange penge, hvis ikke flere, at spare, som ved loftisolering.
Udover loftisolering og hulmursisolering kan du også overveje en forbedring af isoleringsforholdene på følgende områder:
- Skunkrum
- Kældervægge
- Etageadskillelser
- Trækonstruktioner
Du kan med fordel høre din valgte håndværker ad for flere råd – han vil have mulighed for at rådgive dig bedre, end jeg kan her på siden, da håndværkeren kan gøre det med udgangspunkt i din konkrete situation. Jeg giver dog meget gerne mit bedste bud, hvis du skriver en kommentar herunder til indlægget med din situation og idéer til isolering!
Efterisolering behøver i øvrigt ikke at være forbedring af nuværende isolation – det kan lige så godt være den første omgang. Vigtigt er blot, at i hvert fald loft, etageadskillelser og hulmure er isoleret til punkt og prikke for at minimere varmespildet i ens hjem.
FAQ om loftisolering
Hvor lang tid tager loftisolering?
Regn med cirka en til tre dage for at isolere hele loftet. Dette kan variere meget – er loftet i dårlig stand vil det tage længere tid, mens selve aktionen med at sprøjte isoleringsmateriale ind i selve væggen ikke tager mangetimer.
Er loftisolering en engangsudgift?
Ja. Betal pengene til at starte med og spar derefter penge år efter år efter år.
Hvilket isoleringsmateriale bruges til loftisolering?
Typisk benyttes en af to: mineraluld (glasuld eller stenuld) eller papiruld. Sidstnævnte er et billigere genbrugsprodukt med næsten samme egenskaber som førstnævnte.
Mineraluld kan bruges til alle former for isolering, mens papiruld er mere begrænset til bl.a. loftisolering. Især stenuld benyttes ofte til loftisolering.
Flamingo benyttes ikke til loftisolering. Ej heller træfiber.
Hvad med dampspærren?
Dampspærren skal undersøges grundigt før loftisoleringen påbegyndes. Dette vil håndværkeren selv tage sig af. Formålet med undersøgelsen er at finde ud af, om dampspærren er hullet, og om det derfor er nødvendigt at installere en ny af slagsen.
Hvor tyk skal loftisoleringen være?
I dag anbefales som udgangspunkt 300 millimeter isolering – det uanset, om der er tale om loft, mur eller etageadskillelse. For et par årtier siden var 100 millimeter det anbefalede og standard, men dette fungerer ikke i dag. Har du et loft med 100 millimeter isolering kan det sagtens betale sig at få en håndværker til at fjerne den gamle isolering og i stedet for påny isolere med papiruld eller mineraluld – og 300 millimeter af det.
Professionel isolering er altid med 300 millimeter isoleringsmateriale.
Overvej alternativ opvarmningsform
Formålet med en loftisolering er at spare penge på varmeregningen. Det kan du også gøre ved at udskifte, eller i hvert fald supplere, din kilde til opvarmning.
Bruger du naturgas, elvarme, oliefyr eller lignende kan du spare op til 75 % af din varmeregning ved at installere en luft til vand varmepumpe. En sådan varmepumpe benytter den oplagrede solvarme i luften udenfor til at opvarme dit hjem.
Varmepumpen som her nævnt koster mellem 50.000 kr. og 80.000 kr. i ren anskaffelse, men kan til gengæld spare dig for 7-10.000 kroner på varmeregningen om året.
Kombinerer du en luft til vand varmepumpe med loftisolering kan du skære din varmeregning ned til en brøkdel af, hvad den var på før – anbefalet herfra!
Med både en varmepumpe ogloftisolering kan du også have en særdeles grøn samvittighed, da du har nedbragt dit CO2-udslip med tre fjerdele ligesom din varmeregning. Vær en del af løsningen og ikke problemet.
Konklusion
Loftisolering er den vigtigste forbedring, du kan lave på dit hjem, sammen med hulmursisolering. Varme søger helt automatisk op ad, men du kan forhindre den i at smutte ud ved at isolere loftet vel.
At få isoleret ens loft koster typisk mellem 8.000 kroner og 15.000 kroner, men alle pengene er tjent hjem i løbet af få år og så hedder det bare ren profit derfra. Kom i gang med det samme og nyd, hvordan Energimærkningen stiger og varmeregningen falder! 🙂
Stil meget gerne spørgsmål til loftisolering i kommentarerne herunder – jeg vil gøre mit absolut bedste for at besvare dem.