Vindmøller til private


Warning: Undefined variable $html in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/Disclaimer/sponsorposts.php on line 29

Vi kan lige så godt stoppe med at se på vindmøller som noget, der kun er i store og statsejedevindmølleparker. Vindmøller til private er en fantastisk forretning allerede nu, og udviklingengår rigtigt stærkt på området – det bliver kun mere og mere økonomisk og mere og mere fordelagtigt på alle punkter at investere i en privatvindmølle.

Vil du have billig og grøn strøm?:

Få 3 tilbud på husstandsvindmøller!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige montører. Det er gratis og uforpligtende.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud på en husstandsvindmølle – for ellers bliver de ikke valgt. Det er 100 % gratis og 100 % uforpligtende.

Gå til tilbud på husstandsvindmølle her!

Idéen med en vindmølle til ens egen have er meget simpel:
En vindmølle med en højde på cirka 18-22 meter placeres i haven, eller hvor der ellers er plads og vind. Møllen står på et plateau af stål eller jern. I Danmark skinner solen ikke hele året, men vi har altid vind, og vindmøllen leverer derfor et stædigt antal kWh i løbet af hele året. Der er ingen gearkasse, der kan gå i stykker, og der er absolut ingen betjening – vindmøllen skal ligesom et solcelleanlæg blot sættes op, og så virker det herefter!

Fordele ved en privat vindmølle

Der er mange fordele at hente ved at installere en vindmølle til private hjemme i haven. De normale fordele, man opnår ved at gå over til vedvarende energi, gælder også her: Efter relativt få ur har vindmøllen betalt sig selv hjem igen, og herefter er der flere årtier med rent overskud. Derudover er vindmøllen miljøets bedste ven, da der ikke bliver ledt CO2 ud ved produktionen af strøm, og man derfor både kan redde pungen og verden, nu man er i gang.

Men i forhold til fx solceller er der yderligere fordele at hente ved vindmøller. Som bekendt skinner solen ikke hele året i Danmark. Tværtimod. Men det blæser. Derfor vil en vindmølle give langt flere kWh over et helt år end tilfældet er med et solcelleanlæg. Ganske vidst producerer solcelleanlægget mere energi om sommeren end vindmøllen, men under cirka 3/4 af året opnår man simpelthen et større afkast med en vindmølle end med solceller.

Der er ingen vedligeholdelse med en vindmølle. Gearkasser er passé og vindmøllen passer sig selv. Med andre ord skal man blot sætte vindmøllen op, og herefter klarer den selv ærterne og leverer kWh til brug i huset.

Vindmøller i dag kan fås i versioner på 6KW, der passer perfekt til det danske skattesystem – ligesom tilfældet er med solceller.

Det er ikke uset, selv i midten af Danmark hvor vinden ikke er stærkest, at en vindmølle på rigtigt gode dage kan producere over 100 kWh. Det er stof til eftertanke!

Ukomplicerede vindmøller skal blot sættes op

En vindmølle består af følgende dele:

  • Vinger
  • Generator
  • Rørtårn
  • Tårn
  • Effektomforter (lig den inverter, man benytter på et solcelleanlæg)

Har du købt en vindmølle til private, skal den blot sættes op. Dette kan med fordel gøres i samarbejde med professionelle, der ved, hvordan det foregår og har det nødvendige maskinel. Til opsættelse kræves typisk en mindre kran og en rendegraver for at få fundamentet på vindmøllen på plads.

Herefter er det vigtigt at have en god serviceaftale på plads med leverandøren af vindmøllen eller tredjepart. En vindmølle kræver ikke nogen vedligeholdelse værd at nævne, men skulle der alligevel opstå problemer, er det ikke alle forsikringer, der dækker – og her er det godt at have en mindre serviceaftale, der kan klare det.

Du kan se en video af opsætningen af en sådan vindmølle herunder. Videoen er taget af Mogens Sieron fra Vejle:

Næsten ingen larm med privat vindmølle

Vindmøller er kendt for ikke at være de mest stille apparater at have stående. Heldigvis er vi i dag nået så langt i udviklingen, at placerer man ikke ens vindmølle lige udenfor ens soveværelse, vil man ikke blive genereret af lyden. Du kan se (og høre) en privat vindmølle i aktion herunder fra selvsamme Mogens Sieron:

Mere

Overordnet set kan vindmøller til private deles ind i to; de, der fungerer godt ude ved kysten, og de, der også virker ved lave sekundmeter og derfor kan benyttes midt inde i landet. Vinden er anderledes og hårdere ude ved kysten, hvorfor en vindmølle, der også fungerer ved de lave sekundmeter, ikke vil være den mest oplagte løsning.

Vær opmærksom på, at dine naboer måske ikke synes, en mølle er en hamrende god idé. Ikke, at de kan modsætte sig, med mindre, du bevidst køber en meget støjstærk mølle – men at gøre dem opmærksom på dine planer og invitere dem over, så de selv kan danne sig et indtryk af den kommende vedvarende energi-bastion, er ikke en ringe idé.

De fleste vindmøller i dag er af typen “horisontale”. Der drejer møllen rundt efter bedste velbefindende, men det er ikke ligefrem maksimal udnyttelse af vinden. I fremtiden vil det også være muligt at købe vertikale vindmøller i Danmark, der ikke alene koster mindre, men teoretisk set også kan udnytte mere af vinden.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.