Solcellerne vinder i sidste ende

Solceller er den fremtidige energiform. Om det har jeg ingen tvivl. Solceller til at give strøm til vores biler, til vores udstyr, til vores liv i det hele taget – men solcellerne har endnu store udfordringer, de skal overkomme.

Den største udfordring af dem alle er den økonomiske realitet i forhold til solceller – at kinesere ikke må dumpe priserne i Danmark, og at regeringen nu igen pålægger solcelleejere afgifter ligesom de, der fyrer med olie og naturgas, betyder, at solceller slet ikke er økonomisk rentable på den samme måde. Du tjener ikke lige så mange penge ved at installere solceller nu, som du havde gjort, hvis du havde foretaget installationen på et tidligere tidspunkt.

sol giver strøm på solcelleanlæg

3x så effektive på ingen tid

Solceller bliver med tiden bedre og bedre (fra ny tilstand, ikke det samme anlæg). Hver gang der er gået et par år er de blot blevet dobbelt så gode. Moores lov, som siger, at computerkraften fordobles til de samme penge på cirka 18 måneder, gælder for så vidt også langt hen ad vejen for solceller.

Med mindre de samme afgifter opretholdes af politikerne bliver solceller altså kun bedre på langt sigt – en bedre investering. Du får meget mere strøm for de samme penge.

Til sidst vil du ikke alene have mulighed for at få strøm til dagligdagens gøremål – men også noget andet og meget større..

Solceller og elbil kan spille sammen

Solceller er fremtiden. Det er elbiler også.

Forestil dig en fremtid, hvor du for dine solceller ikke alene får strøm til dit hjem, din opvaskemaskine og din telefonoplader, men også din elbil.

Per skrivende stund, medio 2013, er dette en umulig tanke som følge af tilbageløbsordningen. Den gør det umuligt at installere et så stort anlæg, at det kan trække både hjem og elbil, uden at komme i seriøs clinch med tilbageløbsordningen. Og så begynder dine solceller lige pludseligt at blive en meget værre investering, end hvad der ellers var lagt op til. Det er en skam.

Hvad med nu?

Indtil nu må vi tænke lidt småt.

Du kan bruge solceller, når du tager på festival og skal have opladet din barbermaskine (link til en af mine venner, der sælger sådanne maskiner).

Du kan bruge dine solceller, hvis du er på campingtur og skal have opladet din mobiltelefon.

Du kan købe og installere et 6 kW-solcelleanlæg hjemme i have. Men det er ikke en lige så god investering, som det tidligere har været, desværre.

Men det kommer.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.