Sandblæsning


Warning: Undefined variable $customprofilefield in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 66

Warning: Undefined variable $display_google_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_facebook_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_twitter_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_youtube_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_linkedin_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_pinterest_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $html in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/Disclaimer/sponsorposts.php on line 29

Med sandblæsning sørger man for at fjerne al maling kalk, løs puds, snavs og lignende far en overflade inden denne får en overfladebehandling som ny maling eller lignende. Sandblæsning bør foretages af professionelle, da en sandblæser er kraftigt udstyr, er meget dyr såvel at leje som at købe og at der findes en del regler for sandblæsning nedskrevet på Arbejdstilsynets website.[1]

en sandblæser er i gang med en metaloverflade i sikkerhedsudstyrSimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på sandblæsning og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Sandblæsning anvendes af såvel erhverv som private. Hvis du som privat fx overvejer at få vandskuret din bolig, at pudse denne op eller give den et ny lag maling er det vigtigt først at foretage en professionel sandblæsning. Dette sikrer, at den nye overfladebehandling får de bedste betingelser for at blive siddende i mange år. Maler du over eksempelvist gammel puds falder malingen af i takt med at pudsen også gør det – og det gør den.

Sandblæsningen er den billigste, mest effektive og mest aggressive måde at behandle en overflade på inden et nyt lag maling, metallisering, zinkfosfatering, galvanisering eller lignende behandling påbegyndes.

Sandblæsning priser

Herunder er priserne angivet, hvis du – som anbefalet her på siden – vælger at hyre en professionel håndværker til at foretage sandblæsningen.

Sandblæsningspriser angives typisk per kvadratmeter. Des flere kvadratmeter, du har, der skal sandblæses, des højere er prisen også.

Eksempel: Jeg har en facade på mit hjem på 12×3 meter, 36 meter, jeg ønsker at få sandblæst. Jeg finder en håndværker, der gerne vil gøre dette for 50-100 kroner per kvadratmeter. Derfor bliver prisen for sandblæsning af min facade 1800-3600 kroner inklusive moms. Herefter kan jeg påføre facaden en god gang facademaling, og jeg kan være helt sikker på, at den bliver siddende.

Eksempel: Jeg har et parcelhus, jeg ønsker at få sandblæst hele vejen rundt inden jeg skal give huset en ny omgang maling. Front og bag er på hver 20×3 meter, mens de to sider er 8×3 meter. Samlet set skal jeg altså have sandblæst 168 kvadratmeter. Jeg finder en håndværker, der giver mig lidt mængderabat og derfor en pris på 32 kroner per kvadratmeter. Derfor skal jeg betale samlet 5376 kroner inklusive moms for sandblæsning af mit hjem.

Øverst i dette indlæg finder du en stribet boks med links til SimpelEnergi.dk’s samarbejdspartner. Du kan med fordel bruge denne formular, da du her får 3 tilbud på sandblæsning – dette hjælper dig med at finde den absolut billigste pris i sidste ende. Du kan vælge og vrage mellem de 3 gratis og uforpligtende tilbud og blot tage det billigste. Det er din garanti for at finde de billigste sandblæsningspriser.

en sandblæser er i gang med en metaloverflade i sikkerhedsudstyr

Udstyr til sandblæsning

Se en video herunder af sandblæsning i aktion – videoen af lavet af canadiske håndværkere. Pas på med din lyd.

Du kan naturligvis også vælge selv at foretage din sandblæsning, hvis du skal have sandblæst store arealer og ønsker at spare penge. Vær opmærksom på, at sandblæsningen skal ske efter vejledningen i fodnoten til denne tekst eller lignende sikkerhedsforanstaltninger.

Du skal bruge:

  • En meget voldsom kompressor. Du skal gerne op på 8-10 bar for at en sandblæsning vil give resultater. En sådan kompressor koster 3.000 kroner til 6.000 kroner, hvis du sørger for at købe den online.
  • Sandblæsningsmateriale. Dette kan være kvartssand, jerngrit, glasperler eller noget så simpelt som knuste nøddeskaller. Dette kan købes såvel online som i varehuse for et par hundrede kroner.

Du skal op at sandblæse ganske store arealer eller have planer om at gøre det ad mange omgange for at det kan betale sig selv at tage sig af sin sandblæsning. Derudover skal du selv lægge en del timer i det og sætte dig ind i reglerne samt sikkerhedsforanstaltningerne for sandblæsning.

Tommelfingerreglen for sandblæsningensmateriale er, at et højere tryk og en større kornstørrelse på sandet giver en hårdere afrensning. Hvis man på den anden side benytter meget fint sand eller materiale får man en blid og skånsom rensning.

Hvis du ønsker selv at sandblæse dit hjem skal du være opmærksom på, at du skal have tilladelse af kommunen først. Du skal indhente tilladelse 14 dage før sandblæsningen sættes i gang og 2 dage før du går i gang skal du efter loven tilmed orientere dine naboer. Hyrer du professionelle håndværkere til at tage sig af din sandblæsning vil disse typisk tage sig af ansøgningen til kommunen og en skriftlig orientering af dine naboer.

En kompressor kan nemt spændes fast på en trailer. Vil du hjælpe familie eller venner med deres sandblæsning efter selv at have investeret i en dygtig kompressor er dette intet problem. Husk at få en flaske rødvin eller to til gengæld.

Hvad bør sandblæses andet end huse?

et stykke metal der er oxideret og hullet

Ikke blot et hjems facader bør sandblæses før end en ny overfladebehandling igangsættes.

Også biler bør sandblæses inden de påføres ny maling. At få sandblæst en bil koster typisk mellem 500 kroner og 1.500 kroner alt efter hvor du får det gjort. Sandblæsningen sliber al den gamle maling og urenheder af bilen, hvorefter det er muligt at give bilen et nyt lav blivende maling.

Stål- og betonkonstruktioner bør også sandblæses inden de påføres maling. Til større erhvervs- og byggeprojekter benyttes sandblæsning altid før end den sidste finish påbegyndes.

Sandblæsning kan også bruges til at fjerne rust. Rust er resultatet af oxidering af jern og stål og kommer til udtryk i en brun og grim overflade. Det er denne overflade der slet og ret bliver slebet væk, når man bruger sandblæsning som et middel mod rust.
Det er også muligt at undgå rust ved at bruge rustfrit jern eller rustfrit stål, hvilket dog er dyrere end ”traditionelt” jern og stål.

Gode tips til sandblæsning

Inden du går i gang med at sandblæse dit hus, din bil eller noget tredje skal dine vinduer dækkes grundigt. Ellers bliver disse fuldstændigt ødelagte og skal erstattes. Du kan finde vejledninger på nettet til, hvordan du sikkert tildækker dine vinduer før sandblæsning.

Sandblæser du gammel plast, malede overflader og lignende kan støvet, der fremkommer, indeholde såvel asbest som bly og chromater. Dette er meget giftigt. Sørg derfor for altid at bære maske, når du udøver sandblæsning, og sørg for at resten af familien holder sig inden døre. En sikker sygeperiode er ellers konsekvensen.

Du bør ikke sandblæse i dit hverdagstøj. Støv fra sandblæsningen vil sætte sig herpå. Tag flere lag gammelt arbejdstøj eller specielt sandblæsningsvenligt tøj på i stedet.

Sørg for at have en øjenskylleflaske nær dig, når du sandblæser.

Hvis du bruger et stillads til sandblæsningen skal dette rengøres efter brug.

Du må ikke bruge en trykluftsblæser for at fjerne støvet efter sandblæsningen. Dette skal i stedet ske med en almindelig støvsuger. Brug gerne en ny støvsugerpose, nu du er i gang.

Du bør sandblæse facader inden du isætter nye døre og vinduer. Dette sikrer dig imod små huller i karmene, hvilket kan være dyrt senere hen.

Typisk sandblæser man også overfladen inden man lægger et ny tag – dette er af hensyn til især nye tagrender. Se mere om tagrensning her og tagrenovering her.

Typisk vil et sandblæsningsfirma være villigt til at komme ud og måle ejendommen og komme med et tilbud på sandblæsning. Dette tilbud kan du så tage imod eller afslå.

Sandblæsning af såvel et hus som en bil tager sjældent mere end en time eller tre.

Tørsandblæsning og vådsandblæsning

et tag er ved at blive renoveret og renset

Der findes to typer af sandblæsning. Den tørre slags og den våde slags. Vådsandblæsning bruges fortrinsvis til facader, tegnsten, beton og andre hårde overflader, der giver meget støv. Ved at bruge vand i sandblæsningen mindsker man voldsomt mængden af det potentielt farlige støv, der ellers normalt er resultatet af sandblæsning.

Ved tørsandblæsning benyttes ikke vand og der opstår derfor mere støv. Dette er ikke i sig selv skadeligt, men som anført ovenfor kan det indeholde bly, chromater, asbest og andre skadelige materialer, hvilket man skal være meget påpasselig med.

Tørsandblæsning må efter de danske regler ikke bruges på facader som udgangspunkt. Kommunen kan dog meddele dispensation til denne regel.

Konklusion

Sandblæsning er det billigste og mest effektive, når en overflade som et hus eller en bil skal klargøres får en ny behandling med fx maling eller galvanisering. Du bør hyre professionelle til at bistå med sandblæsning til en lav pris for at være sikker på, at alle regler er overholdt, men du kan også vælge selv at investere nogle tusinde kroner i en stærk kompressor og sandblæsningsmateriale.

Brug tilbuddet i den kantede boks øverst i dette indlæg for at finde den billigste pris på sandblæsning ved at få 3 gratis og uforpligtende tilbud. Dette er en del nemmere end selv at finde og ringe rundt til samtlige håndværkere i dit nabolag. J

Har du kommentarer til teksten eller spørgsmål om sandblæsning vil jeg meget gerne høre dem i en kommentar herunder – på forhånd tak!

 


[1] http://arbejdstilsynet.dk/da/regler/at-vejledninger-mv/arbejdets-udforelse/at-vejledninger-om-arbejdets-udforelse/d2-enkelte-typer-af-arbejde/d21-sandblaesning.aspx

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.

Halfdan – who has written posts on Simpel Energi.


No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.