Luft til luft varmepumpe


Warning: Undefined variable $customprofilefield in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 66

Warning: Undefined variable $display_google_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_facebook_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_twitter_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_youtube_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_linkedin_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_pinterest_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $html in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/Disclaimer/sponsorposts.php on line 29

En luft-luft-varmepumpe er en omvendt aircondition; varmen i luften udenfor bliver trukket igennem rør og udledt inde i huset. Derfor er det muligt at opvarme selv større huse ved hjælp af en ordentlig varmepumpe. En luft til luft varmepumpe er en fornuftig investering, der giver afkast i form af en mindre varmeregning allerede fra dag 1 af.

SimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 varmepumpe-tilbud og vælg det bedste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige montører.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Luft luft varmepumpen er den mest populære varmepumpe i Danmark. Dette har sandsynligvis noget at gøre med prisen; hvor et anlæg til jordvarme fx vil stå dig i over 100.000 kr., vil en luft til luft varmepumpe næppe koster mere end 20.000kr. Effekten er også herefter, og jordvarme er en sådan varmepumpe overlegen, men til sommerhus eller et mindre parcelhus er selv en underlegen varmepumpe en super idé.

Prisen på en luft til luft varmepumpe

Priserne for luft til luft varmepumper varierer meget efter producent.

Eksempelvis koster en Panasonic varmepumpe op imod 20.000 kr. Til denne pris får du dog også en meget kraftig varmepumpe med en lang levetid og et højt COP-tal (effektivitetstal). På langt sigt vil en varmepumpe fra Panasonic, selvom den koster mere indledningsvis, ofte være den bedste investering.

Til sammenligning kan man finde luft til luft varmepumper fra Mitsubishi til under 10.000 kr. Man kan fristes til at tage den sidste alene fordi man står til at “spare” 10.000 kr. her og nu, men COP-tallet fra Mitsubishi-modellen vil ikke kunne konkurrere med det, Panasonics model kan præstere. På langt sigt ender man altså med at snyde sig selv, vælger man at købe en Mitsubishi varmepumpe.

Du kan altid med fordel spørge hos din udsete installatør eller montør af varmepumper hvad han eller hun anbefaler – og husk at bede om den anbefaling, der lader dig spare flest penge på langt sigt, og som ikke koster mindst her og nu.

Det er ganske nemt at få et lån i banken til at købe en luft til luft varmepumpe, hvis du ikke har rede penge til at betale her og nu. Grunden hertil er, at en luft til luft varmepumpe allerede fra dag et mindsker de faste udgifter for huset. Derved øges værdien af huset og altså også friværdien. Banken, du har dit bolig- eller realkreditlån hos, har al interesse i at friværdien i dit hjem øges, og et lån til forøgelse heraf vil derfor komme nemt.

Du kan ofte finde et godt varmepumpe tilbud ved at kontakte flere montører på en gang for et fast tilbød. Spørg dem, hvor meget de i endelig pris skal have for at bringe og installere en luft til luft varmepumpe og sammenlign de forskellige tilbud, du får hjem. På denne måde er det muligt at spare mange tusinde kroner. Brug evt. formularen tilbudt i samarbejde med Tjenestetorvet øverst i dette indlæg for at automatisere processen – dette koster intet.

Optimal opvarmning til sommerhuset

Du ender desværre ikke med at kunne droppe oliefyret med luft til luft varmepumpen, da det især i koldere tider kræver en del energi til varmepumpen før end huset også bliver opvarmet. Effektiviteten nedsættes en del – noget, der ikke sker i samme grad med det noget dyrere jordvarme.

sådan fungerer luft luft varmepumper

I forhold til at opvarme huset med en brændeovn eller et gammelt oliefyr, er en luft-luft varmepumpe den klart overlegne mulighed. Især som følge af den forurening, de to andre muligheder står for – varmepumpen forurener meget, meget lidt i sammenligning hermed, og er du miljøbevidst er varmepumpen altså en oplagt mulighed til sommerhuset.

Med mindre, at du har et forholdsvis lille hjem og ikke har mulighed for at opsætte jordvarme, luft-vand-varmepumpe eller solceller, anbefaler vi dog her på siden, at du nøjes med at benytte den relativt billige luft-luft varmepumpe til sommerhuset alene. Til større hjem findes der større og bedre alternativer.

Det bør nævnes, at en moderne luft til luft varmepumpe er i stand til at udvinde varme i temperaturer helt ned til -20. Selvom vi mennesker absolut ingen varme her kan mærke, kan en moderne varmepumpe stadig trække varme ud af luften og ind i huset i stedet for. Det siger dog sig selv, som redegjort herover for, at en luft til luft varmepumpe ikke altid kan stå alene. Især ikke om vinteren.

Levetid på luft-luft-varmepumpen

Du skal ikke investere mere end 15-20.000kr for at få en luft-luft-varmepumpe. Men til gengæld holder den heller ikke hele livet. Du skal regne med at varmepumpen lever omkring 10 år, hvorefter det ofte vil være en god idé at investere i en ny.

Tilbagebetalingstiden – den tid, der går, før end varmepumpen har tjent sig selv ind igen i sparede varmeregninger – er cirka 3-5 år. En luft-luft-varmepumpe er derfor en udmærket investering, men qua den relativt korte levetid stadigt ikke til det private og større hjem. Her vil solceller være en langt overlegen løsning hvis muligt.

Af vedligeholdelse bør du ikke frygte noget. En årlig rensning af et filter her og der er hvad, der skal til i løbet af de første 10 år.

Du bør placere din luft-luft-varmepumpe en smule væk fra fx stuen og soveværelset, da en varmepumpe har en konstant og mekanisk ”summen”. Den er ikke høj og voldsomt generende, men den kan dog alligevel blive en kilde til irritation, hvis den forekommer overalt i hjemmet. Ved at placere selve varmepumpen i bryggerset eller i et hertil bygget udeskur undgås dette problem let og elegant.

Mere om luft luft varmepumper

Om sommeren kan varmepumpen ”omstilles” til at agere aircondition, hvis det skulle ske, at Danmark rent faktisk fik en varm sommer. Du skal dog regne med primært at benytte opvarmningsfunktionen, da Danmark ikke just er kendt for det gode sommervejr.

Et par store producenter laver som tommelfingerregel de bedste luft luft varmepumper. Ved at vælge en af følgende producenter går du ikke helt galt i byen:

En varmepumpe fra en af ovenstående vil ofte koste lige et par tusinde kroner mere, men levetiden og effekten af varmepumpen vil så rigeligt gøre op for dette!

Konklusion

En luft til luft varmepumpe er en investering, der allerede fra dag 1 af sparer dig penge. Investeringen er mindre end den, der skal til for at købe en luft til vand varmepumpe, og installeringen er ofte Plug & Play ligesom med et fjernsyn eller en spillemaskine. Har du på nuværende tidspunkt elvarme eller oliefyr kan du spare mange tusinde kroner om året ved at skifte til en varmepumpe, der har tjent sig hjem på 4-5 år og holder i mere end dobbelt så lang tid.

Har du erfaringer med luft til luft varmepumper, må du gerne skrive disse i en kommentar til artiklen herunder. Jeg værdsætter alle kommentarer!

[ois skin=”Under post”]

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.

Halfdan – who has written posts on Simpel Energi.


No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.