Bliv mere grøn i din hverdag

Mange vil gerne leve et mere grønt liv, men synes at det kan være svært at starte på projekt miljøvenlig familie. Der kan være mange steder at starte, det kan f.eks. være at spise mere økologisk, spare på el og køre mindre bil, men det er måder vi hører hele tiden. Der findes dog mange flere måder hvorpå du kan forbedre din påvirkning af miljøet. Vi har taget udgangspunkt i få af de måder du kan spare på CO2en i din hverdag.

Hold kulden ud lidt længere

En stor synder hele verden over, er vores varmeforbrug og det er faktisk nemmere end du tror at spare på varmen og derved også gøre varmeregningen langt mindre. En god start er at udskyde hvornår i tænder for varmen i huset, det kan være svært at få børnene med på vognen, men snak med dem om det, så vil de højst sandsynligt forstå vigtigheden af at spare på varmen. Det kan godt blive køligt indenfor, men det kan nemt overkommes med nogle ordentlige trøjer, eller striksokker, da fodkulden er den største udfordring.

Det helt store skridt er at begynde at tage kolde bade. Der er mange flere grunde til at tage kolde bade end bare miljøet og regningen, det hjælper f.eks. på dit immunforsvar så der går længere tid mellem sygelægningen, da kulden aktiverer blodcirkulationen som gør dig mere modstandsdygtig overfor eventuelle sygdomme der kan krybe op i løbet af vinteren. Selvom varmt vand ofte føles rart på huden, men det åbner faktisk din pore op, så du vil være mere tilbøjelig til at opleve uren hud, da der kan sætte sig flere ting i din hud. Husk at det kan være de små ting, der kan gøre den store forskel.

Skab din egen varme

Der findes mange måder hvorpå du kan varme huset op, det kan være med radiatorer, brændeovn eller et fyr til træpiller. Der er et uendeligt antal af udbydere af træpiller, men hvis du vil gøre en forskel for miljøet, bør du undersøge hvilke udbydere der laver miljøvenlige træpiller i Danmark. Der er stor forskel på hvordan træpiller produceres, nogle produceres af træ som bliver fløjet til Danmark, som betyder at CO2-aftrykket allerede er stor inden afbrænding. Der findes dog udbydere som producere deres piller, som et biprodukt af anden træproduktion, dvs. at pillerne bliver lavet af spåner, savsmuld og lign. Så CO2-aftrykket er næsten usynligt inden det skal brændes.

For at afbrænde træpiller, skal du dog bruge et fyr til træpiller, men du vil opleve at du vil spare mange penge på varmeregningen og den usynlige gode er at det forurener mindre end de fleste andre varetyper. Hvis du vil læse mere om miljøvenlige træpiller, kan du læse meget mere om lige her.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.