Spar på varmen i forårsmånederne og spar penge

Vi er kommet en uges tid ind i den første forårsmåned, og vi går derfor en varmere tid i møde. For at spare på energien i din bolig, er det vigtigt at du tænker over, hvordan du kan spare på varmen. Men hvad er vigtigt at huske for at spare på varmen? Det har vi samlet et par tips til her.

Sluk for varmen, når du lufter ud

Det første tip, til hvordan du sparer på varmen er ved at slukke for varmen, når du lufter ud. I løbet af forårsmånederne, er det vigtigt at få luftet godt ud i boligen, for fx at undgå fugt i boligen. Men når du lufter ud, er det vigtigt, at du husker at lukke for dine radiatorer, da det er penge lige ud af vinduet, hvis de bruger energi på at varme boligen på, imens du lufter ud.

Det er samtidig en fordel, hvis du lufter ud kort tid af gangen, da det gør at det vil kræve mindre energi at varme boligen op igen bagefter. Du kan til gengæld lufte ud oftere, hvis du ikke gør det i særlig lang tid af gangen.

 

Sørg for at døre og vinduer er helt tætte

Noget andet, som er vigtig at have styr på, for at du ikke spilder penge på varmen i din bolig, er at sørge for at der er helt tæt ved vinduer og døre.

Hvis tætningsliterne fx er slidte, kan du risikere at der kommer kold luft ind i boligen. Det vil gøre, at der skal bruges mere energi på at holde boligen varm, og dermed også give dig en større varmeregning.

Selvom vi går en varmere tid i møde nu, kan foråret stadig byde på kolde temperaturer, og derfor er det en god idé at tjekke op på dine tætningslister nu.

 

Tænd for alle radiatorer, når boligen skal varmes op

Det sidste tip i denne omgang handler om at tænde lige meget for alle radiatorer, når din bolig skal varmes op. Radiatorerne bruger samlet set mindre energi, hvis du tænder for alle sammen, når boligen skal varmes op, sammenlignet med, hvis du kun tænder for en eller to radiatorer.

Det skyldes at det kræver meget energi for en radiator at varme meget, og derfor er det bedst, hvis du tænder for alle radiatorer.

Når du har fået styr på hvordan du sparer på varmen i din bolig, handler det bare om at nyde forårsdagene, som vi går i møde nu.

 

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.