Panasonic Varmepumper


Warning: Undefined variable $customprofilefield in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 66

Warning: Undefined variable $display_google_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_facebook_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_twitter_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_youtube_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_linkedin_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $display_pinterest_profile in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/author-box-with-different-description/author_box_display.php on line 152

Warning: Undefined variable $html in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelenergi.dk/wp-content/plugins/Disclaimer/sponsorposts.php on line 29

Panasonic er en af de største og mest anerkendte producenter af varmepumper. Det er ikke her, du finder den absolut billigste varmepumpe, men til gengæld er kvaliteten også derefter – varmepumper fra Panasonic er det sikre valg, når du vil have kvalitet.

SimpelEnergi.dk anbefaler:

panasonic he12jkeFå 3 tilbud på varmepumpe inklusive levering:

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige montører.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig. Find den billigste Panasonic varmepumpe.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

På langt sigt er investeringen i en Panasonic varmepumpe bedre end den, du laver med en billig varmepumpe. Udnyttelsen af den varme luft er mere effektiv med en professionel varmepumpe, hvorledes der skal betales mindre til den normale elregning – man ender med at betale mindre ved at klare den lidt højere udbetaling på en Panasonic varmepumpe.

Effekten af en Panasonic varmepumpe, ligesom andre varmepumper, måles på to måder:

  1. kW. En pumpe kan eksempelvis have en effekt på 5 kW eller en effekt på 7 kW. Des højere effekt, des højere pris og des mere er pumpen i stand til at yde. Et sommerhus har brug for få kW, mens en større bolig med en familie vil have brug for 6-8 kW varmepumper. Et typisk solcelleanlæg er til sammenligning 6 kW.
  2. Effektivitetsgrad. Hvor effektiv varmepumpen er. Her ligger Panasonics varmepumper typisk på omkring 4.5-4.9 og en normal pumpe kunne tænkes at ligge omkring 3-4. Det er især dette, man betaler lidt ekstra for (og på langt sigt vinder en del ekstra ved), når man vælger at investere i kvalitet.

Prisen på Panasonic varmepumper

Som nævnt er Panasonics modeller dyrere end så mange andre producenter. Derfor skal du som udgangspunkt regne med at betale mellem 16.000 kr. og 70.000 kr. for en varmepumpe fra Panasonic, såfremt denne er til brug i et sommerhus eller dit almindelige hjem. En industrivenlig løsning går naturligvis væsentligt over dette budget.

For et mindre sommerhus vil det ikke være nødvendigt at bruge meget mere end ti tusinde kroner for at få dækket behovet. For et større hjem med en familie på 3-5 mennesker vil det nærmere være de 32.000 kr, man er nødt til at investere i varmepumpen.

Panasonic laver to forskellige typer af varmepumper:

  • Luft til luft varmepumper: Det varme i luften udenfor bliver ført ind i huset eller omvendt. Kan altså både bruges til opvarmning og nedkøling. Skaber et godt indeklima og mindsker varmeregningen betragteligt. Pris omkring 20.000 kr.
  • Luft til vand varmepumpe: Det varme i luften udenfor bruges til at opvarme vand til brug til bad og køkken med videre. En mulig erstatning for et pille-, træ- eller gasfyr, om end en større familie sandsynligvis kun kan bruge det som et supplement. Pris omkring 70.000 kr.

Panasonics modeller

Panasonic har lavet en del forskellige varmepumper. Af modeller værd at nævne er blandt andre:

panasonic he12jkeHE12JKE:

En af Panasonics flagskibe hedder HE12JKE og har en styrke på 7.7 kW – en til to kilowatt mere end de fleste andre varmepumper. Varmepumpen er beregnet til det nordiske marked, og man løber derved ikke ind i problemer med effekten i lave grader (se video herom længere nede). Varmepumpen virker i ned til tyve minusgrader. COP-værdien er på hele 4.6. Der er tale om en luft til luft varmepumpe, og du skal regne med at smide cirka 15-18.000 kroner efter varmepumpen alt efter om du ønsker at montere pumpen selv, eller om du ønsker andre til at gøre dette.

NE9JKE:

panasonic ne9jkeEn lidt mindre hidsig varmepumpe fra Panasonic er der tale om med NE8JKE. 5.4 kW og en COP på 4.36 gør dog varmepumpen til et stadig ualmindeligt fornuftigt valg. Prisen er også lavere her, og du kan være heldig at finde varmepumpen til lige over 10.000 kroner eksklusive montering hjemme ved dig selv. Varmepumpen er inklusive et smart filtreringssystem, der bidrager med at skabe et godt, behageligt og tempereret indeklima. Energiklassen er A og der er garanti på effekt i ned til femten minusgrader. Også et godt valg. Ligesom de fleste andre Panasonic varmepumper.

Få tilbud på dine varmepumper inklusive montering ved at gå til linket. Gratis og uforpligtende.

Video om varmepumper tilpasset det nordiske marked kontra fx det sydeuropæiske:

Hvorfor vælge en varmepumpe

En varmepumpe er et billigere og grønnere alternativ til andre opvarmningsformer såsom elvarme, gasfyr, pillefyr og i særdeleshed et oliefyr. Varmepumpen benytter sig af varmen i luften udenfor (uanset om vi mennesker kan føle den eller ej), der bliver pumpet ind i huset enten i form af varm luft eller varmt vand – deraf navnene “luft til vand varmepumpe” og “luft til luft varmepumpe”.

En varmepumpe er relativt billig at anskaffe sig og kan spare en for mange tusinde kroner om året, hvis man skifter fra oliefyr eller elvarme. Normalt taler man om en tilbagebetalingstid på cirka 8-12 for varmepumper; det er også lig tilbagebetalingstiden, man har på solceller. Tilbagebetalingstiden på en Panasonic varmepumpe er ligeledes omkring 8-12 år alt efter den konkrete situation.

solen står op bag siv

Varmepumpen er på mange måder det billige alternativ, hvis man ikke har mulighed for at købe solceller eller at anvende solceller. Det er også et bedre alternativ, hvis man ønsker billig og grøn opvarmning til eksempelvis et sommerhus, hvor man ikke befinder sig hele året.

Ønsker du billigere opvarmning, og er der også et ønske om at aflaste også miljøet, er en varmepumpe et af de mest oplagte valg. Investeringen er relativt lille, og fordi investeringen gør det billigere fortsat at leve i huset øger en varmepumpe også øjeblikkeligt husets værdi. Af samme grund er det ganske nemt at få et lån til en (Panasonic) varmepumpe fra banken, da der er tale om en investering med nærmest øjeblikkeligt afkast.

Andet om (Panasonic) varmepumper

Husk at få installeret dine varmepumper af en autoriseret installatør. Kun på denne måde kan du vide dig sikker på en professionel og sikker installering, og det har ydermere effekt på den garanti, du får af enten Panasonic eller installatøren – eller ofte begge to.

Skulle vi i Danmark lige pludseligt gå hen og få en dejlig varm sommer er det muligt at omstille din varmepumpe til i stedet for at blæse kold luft ind – om end den funktion næppe er nyttig hver eneste sommer i Danmark.

Regn med en gang hvert år eller hvert andet år at få installatøren eller anden autoriseret person til at tjekke, om varmepumpen stadig leverer på fuld kraft. Dette koster typisk omkring 500 kr.

Du kan finde en autoriseret installatør af Panasonic varmepumper enten ved at ringe til Panasonics officielle telefon i Danmark eller ved at benytte onlineformularen hos Tjenestetorvet. Ved sidstnævnte kan du finde udelukkende autoriserede installatører.

Det er ikke unormalt, at Pansonic i samarbejde med udvalgte montører og installatører kører kampagnepriser under standard udsalgspris. Se herunder, hvordan du har mulighed for at drage nytte af det og købe din nye v-pumpe til en billigere pris.

Sådan sparer du penge på din nye varmepumpe

Netop det at bruge Tjenestetorvets formular til at finde en varmepumpeinstallatør medfører to fordele for forbrugeren:

  1. Du sparer flere tusinde kroner. Med Tjenestetorvet får du tilsendt op til 3 tilbud fra installatører, der både giver dig et tilbud på en passende varmepumpe samt komplet installation. Fordi at du får flere forskellige tilbud, og fordi varmepumpeinstallatørerne godt ved, de er i konkurrence med hinanden, har du mulighed for at spare penge i syvende og sidste ende. Får du et tilbud på 12.000 kr., et på 15.000 kr. og et på 14.000 kr. er det ikke svært at vælge, hvis installatøren ellers er dygtig nok i alle tre tilfælde.
  2. Du sparer mange timer. For at benytte dig af Tjenestetorvet skal du blot udfylde én enkelt formular om dit behov. Herefter bliver denne formular sendt rundt til de interesserede installatører, der så kan give dig et tilbud. Det tager ikke meget mere end 5-10 minutter at udfylde formularen, og så får du tilbud. Det er langt hurtigere end først selv at finde installatører, købe varmepumpe, ringe rundt, blive klogere på effektivitetsgrader og alt det andet, der ellers hører sig til – du sparer simpelthen mange timer ved at bruge Tjenestetorvet.

Prisen for at bruge Tjenestetorvet er et rundt 0 kr. og det er helt uforpligtende. Gå til toppen af denne tekst for at se links til spørgeskemaet!

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.

Halfdan – who has written posts on Simpel Energi.


No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.