Tagmaling Pris – Hvad koster tagmaling?

Er dit tag på dit hus ved at se gammelt og slidt ud, vil tagmaling kunne være en løsning for dig. Måske du endnu ikke kender eller har hørt om tagmaling? Det vil du komme til efter, at have læst denne artikel igennem.

Med tagmaling får taget et nyt udseende, som var det helt nyt. En gang tagmaling vil ofte bestå i 4 faser. Den første fase vil være afrensning, derefter en algebehandling, et tageftersyn, hvor der tjekkes for nogen beskadigede plader på taget og til sidst bliver taget malet.

Taget vil komme til at se ud, som om det var helt nyt igen. Taget vil typisk blive sprøjte malet 2-3 gange før, at det er klar til brug.


SimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på tagmaling og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Håndværkerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Det er ikke gratis, at få fortaget en tagmaling. Du betaler nogle penge for at få foretaget en midlertidig løsning, men som trods alt er billigere end at få skiftet hele taget ud. Nogle tagmalere giver en garanti på 5 år, mens andre garanterer en holdbarhed på helt op til 20 år. Der kan derfor være en væsentlig forskel på tagmaling.

Har du 100 m2 tag, vil tagmaling og rensning koste dig omkring 15.000 kroner inkl. moms eller hvad der svarer til 150 kr. pr. m2. Det afgørende for hvad prisen er for tagmaling og rensning er både tagarealet, men også taghældningen kan have en indflydelse på prisen.

Du skal være opmærksom på, at selvom du får foretaget en tagmaling, vil det ikke forlænge tagets levetid. Dit tag ville dog kunne komme til at se pænt ud i 10-20 år fremadrettet. Er dit tag helt slidt og udtjent, vil det nødvendigvis ikke være tagmaling, der er den rette løsning.

En professionel fagmand vil dog altid tjekke dit tag, før han maler det og herefter afgøre om taget er egnet til at blive malet. Er det ikke tilfældet og taget er alt for slidt, er der ikke andet at gøre end at få skiftet taget til et nyt.

En opgave for fagfolk

Du kan godt selv fortage en tagmaling, men det kræver ofte noget erfaring, at kunne gøre det på den rigtige måde. Har du derfor ingen ekspertise inden for området, bør du lade fagfolk gøre det, så det bliver gjort på en ordentlig måde.

Dette gælder specielt, hvis der er tale om eternit plader fra før år 1987, da de indeholder giftig asbest, som du helst skal undgå, at få ned i dine lunger. Har du derfor specielt eternit plader og skal have foretaget tagmaling, bør du få fagfolk til at gøre det, da det skal håndteres korrekt og med det rette sikkerhedsudstyr.

Du bør også have sikkerhedsaspektet med – det er farligt at falde ned, når du arbejder på taget. Vi anbefaler af samme årsag, du køber kvalitetsstiger- og stilladser fra fx Stigefabrikken.dk, hvis du selv ønsker at håndtere tagmalingen.

Tagmaling kan skade mere end det gavner

Når du giver dit gammelt tag tagmaling, kan det sammenlignes med, hvis du hælder gammel vin på nye flasker. I virkeligheden pynter du på noget, som måske ikke er værd at pynte på.

Et nymalet tag vil aldrig være bedre end underlaget der er malet på, så hvis tagpladerne ikke er tætte, vil det ikke nytte at male dem. Blot til orientering hvis du selv har overvejet og få lavet tagmaling af dit eget tag.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.