Sparede tusindvis af kroner på tyske solceller

et billede af et tysk flagCarsten er ikke som alle andre solcelleejere i Danmark. Han har ganske vidst installeret sit anlæg i 2012 ligesom mange andre tusinde danskere, men anlægget er købt og betalt i Tyskland, hvorefter det er blevet fragtet af Danmark.Det har Carsten sparet mange tusinde kroner på.

I 2012 er Danmark kommet godt med i forhold til solceller og flere og flere leverandører har meldt sig på banen. Det har også hjulpet på priskonkurrencen i Danmark, der ellers har været præget af alt for få leverandører til de mange hundrede tusinde danskere, der kunne se en idé i at skifte over til vedvarende energi. Situationen har i Tyskland været en ganske anden – der har konkurrencen hele tiden fulgt med efterspørgslen, hvilket har resulteret i lavere priser på solceller og bedre vilkår for forbrugerne.

Det har vi skrevet meget mere om i en længere tekst om solceller fra Tyskland her.

Vi har haft fornøjelsen af at skrive et par mails med Carsten, der selv tog initiativ til at spare nogle penge og derfor købte hans solceller i Tyskland i 2012.

SimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på solceller

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige montører.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Servicen leveres af Tjenestetorvet.

Pris og anlæg

Carsten har installeret et solcelleanlæg på 6 kW, hvilket også er den øvre grænse for, hvor meget man i Danmark må have for at benytte sig af den fordelagtige tilbageløbsordning.

6 kW er hvad vi skal bruge for at dække hele husets forbrug. Jeg selv, min kone og vores to sønner bruger ikke mere energi end dette. Ikke så længe, vi ikke har en elbil, i hvert fald.

Prisen på dette anlæg endte på knap 70.000kr i starten af 2012, hvilket var 5-6.000kr billigere end de bedste tilbud, Carsten havde fået i Danmark. Han havde nemlig brugt tid på at indhente tilbud for at være sikker på ikke at blive snydt, men alligevel var han meget overrasket over, hvor mange penge det rent faktisk var muligt at spare med de tyske solceller:

Jo, vi havde da regnet med at spare nogle penge, men 5-6.000kr overraskede os alligevel. Det var godt og vel 10 %, vi fik skåret af prisen uden videre.

Tilbuddet fik Carsten igennem internettet, da han havde googlet efter tyske solcelleproducenter- og sælgere og bedt om et skriftligt tilbud fra nogle af disse. Selve anlæggets pris var faktisk væsentligt lavere, men prisen på de knap halvfjerds tusinde kroner inkluderede opsætning fra danske håndværkere, hvem solcelleproducenten satte Carsten i forbindelse med. 2 mand mødte op og satte det hele op på ingen tid, og så var Carsten, hans kone og to sønner lige pludseligt også med på bølgen.

Vi regner med at spare ca. 7.000kr hvert eneste år. Der går derfor ikke engang ti år før end vores investering har betalt sig tilbage igen. Vi er meget tilfredse.

Carsten er på mange måder et typisk eksempel på det at købe de lidt billigere solceller i Tyskland. Man sparer nogle tusinde kroner, men kvaliteten er den samme. Det er blot det lavere prisniveau samt moms i Tyskland der gør sig gældende, når man som dansker udnytter muligheden for her at spare nogle nemme penge.

Vil anbefale det til andre

Adspurgt, om Carsten også ville anbefale denne fremgangsmetode til andre, er svaret klart:

Ja. Man sparer nogle penge, snakker stadigt med kompetente mennesker og har mulighed for at nyde fordele på lige fod med de, der køber deres solceller i Danmark. Man har alt at vinde.

Ønsker man selv at kontakte solcelleproducenter i Tyskland har Carsten blot et råd: Kontakt flere end én ad gangen. Ligesom i Danmark kan der være stor forskel på den basalt set samme ydelse, og det kan derfor altid betale sig at bruge noget ekstra tid og finde flere potentielle leverandører. Især, hvis det lykkes en at spille disse ud mod hinanden, kan der være rigtigt meget at hente, fortæller Carsten.

Vi siger tak til Carsten for at deltage og fortælle hans historie og vi håber, det kan inspirere andre til også at overveje at spare de penge, man nu og engang kan. Det vigtigste er blot at få solceller og herved aflaste kloden dén CO2!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Sparede tusindvis af kroner på tyske solceller, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Om Halfdan

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.
No comments yet.

Skriv et svar