Spar penge på varmeregningen og skab luft i budgettet

Det er vådt og koldt udenfor, og for at holde varmen inden døre kører radiatorerne for fulde drøn. Men hvordan kan du egentlig få mest ud af din radiatorvarme uden at kaste en formue efter opvarmningen af hjemmet? I denne artikel får du gode råd til, hvordan du bedst muligt kan spare penge på varmeregningen – penge som du kan bruge til selvforkælelse.

Lad være med at skrue op og ned

Mange af os bruger vores radiator helt forkert – for den dyreste måde at bruge den på er netop at skrue op og ned for den, så snart kulden eller solen er over os. Hvis man vil spare penge på varmeregningen, skal man heller ikke skrue ned for radiatoren om natten for igen at fyre op morgenen efter. Hvis du vil spare penge, skal du have dine radiatorer kørende på middelvarme både nat og dag. Derudover skal alle radiatorer installeres til samme varmeniveau, så de deles om at varme boligen op.

 

Råd til dig

Selvom det er mest hensigtsmæssigt at lade radiatorerne varme ved middelvarme døgnet rundt, er der en række forholdsregler, du bør tage. Derfor får du nu en række råd, som du med fordel kan følge, hvis du jagter en billigere varmeregning.

Først og fremmest skal du altid have flere radiatorer i gang. Med flere radiatorer i gang kan du billigst muligt holde temperaturen på et bestemt niveau, fordi du som sagt fordeler opgaven mellem dem. Dermed skal radiatorerne bruge færre kræfter på at varme hele hjemmet op. Hvis du kun har gang i én radiator, vil den være på overarbejde, hvilket vil koste dig dyrt på varmeregningen.

Du skal altid skrue ned for dine radiatorer, når du lufter ud. Glemmer du det, vil radiatoren registrere et stort temperaturskift og reagere ved at køre på fuldt blus for at opretholde temperaturen. Du behøver ikke at skrue ned på 0, når du lufter ud, men blot holde radiatoren på 1. På den måde skal radiatoren ikke bruge kræfter på at foretage en komplet genopvarmning af rummet, når du er færdig med udluftningen.

 

Skab overskud i budgettet

Hvis du overholder disse regler til punkt og prikke, vil du hurtigt mærke et overskud på varmeregningen. Dette overskud kan du med fordel bruge på selvforkælelse – måske trænger du til nyt fitnessudstyr, eller du kan bruge overskuddet på en udflugt med hele familien. Du kan se et stort udvalg af fitnessudstyr ved at klikke her.

Hvis du ønsker endnu større besparelser på varmeregningen, kan du med fordel investere i nye radiatorer. Nyere radiatorer er langt billigere i drift end ældre modeller og vil derfor på sigt give et stort afkast på varmeregningen, som du og familien kan bruge på sjov og selvforkælelse.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.