Solcellerne kommer, solcellerne kommer

Solceller er ikke længere blot noget, vi sætter op på taget af vores hus for at generere egen strøm til husholdeningen.

I dag er solceller også til brug på bilen, i teltet, på arbejdet og mange andre steder.

Det hænger sammen med, at udviklingen lige nu går afsindigt stærkt. Solcellernes kapacitet øges nærmest måned efter måned, udvindingen af solenergien til strøm bliver bedre og solcellerne bliver samtidigt billigere. Allerede for et par år siden ramte solcellerne en pris, hvor det kunne betale sig for almindelige mennesker at installere dem – og siden da er det blot blevet en bedre og bedre forretning.

solen går ned i østSolceller på bilen

Tesla i USA – hvis Tesla S, jeg tidligere har skrevet om – har banet vejen for at bruge solceller direkte på biler. Noget, nyligt konkursramte Fisker også har benyttet sig af med deres Fisker Karma.

Solceller på bilen skal hjælpe med at holde elbilen kørende på vejen. Endnu er vi langt fra, at solcellerne kan oplade batteriet i realtid (hvis det nogensinde sker), men solcellerne kan hjælpe med at udvide rækkevidden ganske betragteligt.

Se en video herunder om konceptet:

Ovenstående video er hybriden Fisker S, der også har en benzinmotor. En normal elbil ser ikke sådan der ud under the hood.

Overlev vandreturen

Hvad forbinder du vandreture og camping med? Helt sikkert ikke nogle af de moderne bekvemmeligheder.

Men det kan meget vel ændre sig i fremtiden.

Med solceller er det muligt at oplade ens mobiltelefon, ens lommelygte og i det hele taget holde sig kørende med lidt elektriske apparater, selvom man er ude at campe. Jeg har lige tjekket mine venner hos Campz, der sælger vandreudstyr, campingudstyr og så videre, men de har endnu ikke solceller i deres varelager – det er nok et spørgsmål om tid.

Oplad mobilen på Roskilde

Noget, solceller allerede nu bruges til med stor succes, er at oplade mobiltelefoner på Roskilde Festival. Der er ikke noget som at sidde fast på en festival uden strøm på mobilen. Her er det godt at kunne oplade med alene solens stråler (selvom det typisk regner lidt på Roskilde, når fest festen er gået i gang).

Du kan enten købe dine egne solceller og blot oplade din egen mobil, købe et sæt til hele lejren eller finde en løsning midt i mellem – men strøm på mobilen på Roskilde festival er en af de ting, du i fremtiden slet ikke behøver at bekymre dig om. Fremtiden er nær.

Har du set solceller andre steder, end hvad jeg lige har skrevet om her? Send mig et link!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Om Halfdan

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.
No comments yet.

Skriv et svar