Små boliger – billige og miljørigtige

Hvis man er en smule miljøbevidst, så vil man gerne gøre en indsats for at bevare vores allesammens lille blå klode, der slet ikke er så hårdfør som man skulle tro. På ganske få hundrede år har vi mennesker formået at lave uoprettelig skade på noget så stort som en hel planet, alt sammen i grådighedens navn, og det siger altså ikke så lidt.

Men vi kan begrænse skaden ved at tage en smule hensyn i vores hverdag og hvis man er en af de mange danskere, der bor på ganske få kvadratmeter, så er man godt på vej til at hjælpe miljøet.

Så hvis ud bor i en lille bolig og gerne vil vide mere om de økonomiske og miljømæssige fordele ved dette, så læs endelig med herunder, hvor vi ser lidt nærmere på det.

 

Lavere forbrug skåner miljøet

Når man bor i en lille bolig, det kan f.eks. være en lille lejlighed, så vil man hurtigt opdage, at man ofte har meget lave udgifter til boligens forbrug. Man bruger mindre el, vand og varme, men hvorfor det?

Jo en lille bolig kræver f.eks. ikke så meget varme for at være behagelig, og desuden hjælper hvidevarer og andre elektriske apparater også med at holde temperaturen oppe. Så der vil man opleve en besparelse. Men fordi man har så lidt plads, så har man heller ikke så mange apparater og maskiner, der bruger strøm, hvilket er med til at skåne miljøet.

Mindre forbrug gør en nøjsom, hvilket i sidste ende kommer alle til gode.

 

Vær kreativ og få mest muligt ud af boligen

Det er naturligvis en udfordring at skulle klare sig på få kvadratmeter, men det kan også være en uhyre spændende opgave, hvis man er en smule kreativ.

Er man meget social og elsker gæster, så vil man gerne have plads til dem alle, men en stor sofa optager meget plads. Hvorfor ikke kombinere en stor sofa og en seng, og på den måde kunne få begge dele? Med en lækker u-sofa vil man have en seng, der om dagen kan slås sammen og vupti, så har man en stor sofa med plads til en masse gæster.

Der findes mange måder at udnytte en lille bolig på, og det betyder at man kan få det som man gerne vil have det. Kombiner din kreativitet med genbrug og naturlige materialer, for på den måde kan du gøre en ekstra indsats for miljøet og bidrage til at vores planet får bedre vilkår.

Bare fordi man har lidt plads, så behøver man ikke være alt for nøjsom. Hvor der er hjerterum er der husrum, som det gamle ord siger.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.