Sådan holder du en bæredygtig jul

Klimaet er under pres, og derfor lever flere og flere mennesker et bæredygtigt liv. Især op til jul er mange mennesker opmærksomme på det store forbrug, som julen er forbundet med. At give bæredygtige gaver er en rigtig god måde, at spare klimaet for en masse energiforbrug. Så læs her om hvordan du kan holde en mere bæredygtig jul.

Gaven til hende

Hvis du leder efter en bæredygtig gave til en kvinde, så kan du først og fremmest kigge på bæredygtige produkter og make-up. Dette er noget de flester kvinder bruger, i større eller mindre grad. Her kan man kigge efter produkter som kun indeholder de naturlige ingredienser. Det er både godt for dig og for naturen. Skal det være ekstra bæredygtigt, kan du kigge på hvilken emballage gaven kommer i. Vælg helst noget der kommer i genanvendelige materialer, som fx pap og metal.
Skal du give tøj, er det bedst at købe økologisk Fairtrade bomuld. Fairtrade betyder at både bæredygtighed og arbejdsvilkår er i orden. Ellers kan du kigge i genbrugen, og se om der skulle være noget tøj, som du selv kan sætte et præg på. På den måde får du en helt personlig gave.

Gaven til ham

Til manden kan du lave en hjemmelavet gave, som for eksempel hjemmelavet snaps. Det er ikke særlig svært, og du kan lave den med lige den smag du eller han ønsker. Dog kræver det at du er lidt på forkant med julen, da den ikke kan laves i sidste øjeblik.
En anden god gave, kunne være en oplevelse. Det er ofte en meget bæredygtig gave, da der ikke er tale om forbrug af materielle ressourcer. Til gengæld kan der naturligvis være tale om forbrug af andre ressourcer, alt efter hvilken oplevelse der er tale om.

Den velgørende gave

At give en gave inden for velgørenhed, kan gøre en kæmpe forskel. Både for klimaet, men også for andre mennesker. Du kan give en donation til en velgørende virksomhed, som en gave til dig selv. Men du kan også give en gave på vegne af andre. Det kan for eksempel være en ged, som du giver til en trængende familie. En ged kan betyde mælk i hverdagen, indtil geden en dag skal slagtes. Den kan også være en længerevarig gave, som en køkkenhave. Her får en familie deres egen køkkenhave, der sikrer sund kost til alle. En gave der både gavner den pågældende familie, men i den grad også miljøet.


Husk emballagen


Når du så skal give din gave, så husk at pakke den bæredygtigt ind. Danskerne bruger hvert år mange tons gavepapir til at pakke gaverne ind i. Det kræver enormt mange ressourcer, og så endda til noget der som regel kun bruges én gang. Du kan gøre flere ting for at gøre indpakningen mere bæredygtig. Du kan pakke gaven ind i avispapir, stof, eller genbrugspapir. På den måde sparer du klimaet for en masse energiforbrug, og du kan give en gave med bedre samvittighed.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.