Sådan bygger du et miljøvenligt hus

Står du og skal til at bygge et nyt hus, som du gerne vil gøre mere miljøvenligt, så er denne artikel perfekt for dig, da vi kommer med vores bedste råd til, hvordan du kan gøre dit hus mere miljøvenligt.

Overvej dine opvarmningskilder

For at gøre dit hus mere miljøvenligt, er det vigtigt, at du overvejer dine opvarmningsmuligheder. En af de mest miljøvenlige opvarmningskilder er solenergi. Ved at bruge solceller kan du udvinde energi fra solens stråler og bruge i dit daglige energiforbrug. Da solenergi er en vedvarende energikilde, og dermed er uendelig, er den meget bæredygtig og går ikke på kompromis med de fremtidige generationer.
Desuden forurener solenergi slet ikke, og det er nok den vigtigste årsag til, at du skal implementere solenergi i dit nybyggede hus.
Solceller kræver naturligvis, at du har det rigtige tag til det. På Profilmetal kan du vælge imellem mange forskellige tagtyper til dit nye tag.
Du kan også med fordel bruge en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg til at varme dit hus op. Det vil heller ikke skade miljøet. Bare hold dig fra olie og gas!

Erstat mursten med træ

En anden måde at gøre dit hus mere bæredygtigt og miljøvenligt på, er ved at erstatte det klassiske murstenshus med et træhus. At bruge træ som materiale er det bæredygtige alternativ, og medfører derfor en masse bæredygtige fordele:
– Det er mere energibesparende end et murstenshus
– Høj isoleringsværdi
– Et rigtig godt og sundt indeklima, da materialet ånder langt bedre end andre materialer.

 

Belysning med sensorer

Mange mennesker glemmer ofte at slukke lyset, når de forlader et rum eller når de tager på arbejde, dette problem kan løses meget nemt. Du kan opstille belysning med bevægelsessensorer i mange af dine rum. På den måde vil lyset kun være tændt, når der er bevægelse i rummet. Det vil spare dig for dig en masse unødvendig strøm, som du alligevel ikke vil bruge, og det vil spare miljøet for en masse forurening
Desuden er det også mere omkostningsfrit for dig at bruge mindre strøm.

 

Opsøg professionel sparring

Inden du begynder dit miljøvenlige byggeprojekt, kan det være en god ide at snakke med en arkitekt før, du begynder. Der er mange faktorer der spiller ind, når man bygger et miljøvenligt hus, og det kan være svært at have kendskab til alle faktorerne, når man ikke er kendt med branchen. Derfor kan det være en god ide at få professionel sparring med en arkitekt, som kan bygge dit perfekte miljøvenlige hus.

Forhåbentlig var disse tips nyttige i forhold til at give dig gode råd til, hvordan du kan få dit perfekte miljøvenlige hus.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.