Renovering af hus

Der kan foreligge forskellige grunde til, hvorfor man ønsker at renovere sit hus. Det primære formål er dog, at huset skal forvandles til en bedre version. Nogle danskere vælger at købe hus, et såkaldt ’håndværkerkøb’ med formålet om at renovere før indflytning. Andre vælger at renovere deres hus efter at have boet i det i en årrække, enten på grund af problemer med huset eller et ønske om at forbedre husets faciliteter.

Hvordan griber man en renovering an?

Det er en god idé at bruge meget tid på planlægningen af renoveringen, da denne skal danne grundlag for forløbet. Renoveringen bliver mere overskuelig, hvis alt er planlagt nøje. Først og fremmest kan man skrive de problemer ned, som man ser ved hjemmet. Dermed kan man skabe sig et overblik over, hvor meget af huset der skal laves – og hvad dette kommer til at koste. Når man har fået et overblik over dette, kan man se, om man bør konsultere banken i forbindelse med at låne penge til renoveringen – eller om man kan betale det hele selv. Når man alligevel skal renovere bestemte dele af huset, er det dumt at lade andre elementer være, blot fordi pengene ikke er til det. Har man muligheden for at låne i banken, bør man klart overveje det, for at renovere alle elementer af huset, som man ønsker forbedret.

Brug for hjælp?

Det er de færreste, der kan renovere deres hus helt alene. En renovering kan være en tidskrævende opgave, hvorfor man som oftest er flere på opgaven, så den kan blive hurtigere færdig. Det er dog ikke kun tiden, som udgør, om man kan klare renoveringen alene. Forskellige elementer af husets renovering, kræver forskellige viden, hvorfor man bør konsultere med forskellige personer inden for fagområdet. Dette kan for eksempel gøre sig gældende i forhold til nedrivning, udskiftning af tag eller i forhold til fugt i huset. Er sidstnævnte et problem i huset, som oftest kælderen, kan man med fordel undersøge omfangsdræn som løsning på dette. Læs artiklen her for nærmere information.

Vær opmærksom på …

Der er mange ting, man skal være opmærksom, når man ønsker at renovere sit hus. Som nævnt er det vigtigt med planlægning forud for renoveringen, for at skabe et godt overblik. Ydermere er det vigtigt, at planen opdateres, hvis der forekommer ændringer i renoveringen. På denne måde er man hele tiden opdateret med renoveringen, hvad end det angår tid, økonomi eller noget tredje. For at være på forkant med uforudsete udgifter, bør man indlægge en ’buffer’ i sit budget. En ’buffer’ er en post i budgettet, som man kan tage af, hvis en anden post kommer til at overskride budgettet – eller der pludseligt forekommer uforudsete udgifter i forbindelse med renoveringen. Det samme bør man gøre med hensyn til tiden, som man afsætter til renoveringen. Som oftest kan man ikke bo i huset, mens der renoveres, hvorfor man skal finde et andet sted at være i en bestemt periode. Man kan med fordel planlægge nogle dage ekstra ude af huset, hvis der nu skulle forekomme forlængelse af renoveringsperioden i forbindelse med uforudsete hændelser.
Der er meget, man skal være opmærksom på, når man skal renovere sit hus. Har man en god plan forud for renoveringen, har man et godt grundlag for renoveringen.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.