Gulvafslibning Pris

Med gulvafslibning er det for et lavt beløb muligt at give et trægulv et helt nyt liv. Det er især egnet efter mange års brug eller i forbindelse med til- eller fraflytning til en lejlighed eller et hus.

På siden her har du mulighed for at danne dig et overblik over, hvilken pris, du normalt betaler for gulvafslibning – så du ikke ender med at betale for meget.

Prisen for gulvafslibning afhænger især af:

  • Om du ønsker efterbehandlet gulvet med lud og / eller lak
  • Hvor i landet du bor
  • Samt hvor dygtig du er til at indhente forskellige pris-tilbud

Især det sidste punkt er vigtigt. Ved at kontakte flere håndværkere og bedre om pristilbud på gulvafslibning, kan du spare mange 1000’e kroner.

Såkaldt ’mellemslibning’ af trægulve – der mest har karakterer af vedligeholdelse – koster fra cirka 60 kroner. Faktisk gulvafslibning med efterbehandling starter ved ca. 120 kroner.

SimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på gulvafslibning og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige lokale håndværkere.

Håndværkerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Herunder en liste over almindelige priser. Vær opmærksom på, SimpelEnergi.dk blot er en vejledende side og således ikke udførende. Priserne på gulvafslibning herunder kan variere i forhold til det, du bliver tilbudt. Vi anbefaler altid at sende opgaven i udbud – se boksen herover for mere information!

Ydelse Pris
Gulvafslibning uden efterbehandling Fra ca. 65 kr. Pr. Kvm.
Gulvafslibning med lak og lud Fra ca. 100 kr. Pr. Kvm
Gulvafhøvling for afslibning Fra ca. 20 kr. Pr. Kvm.
Gulvafslibning og behandling af dørtrin / karme Fra ca. 100 kr. Per trin eller dørkarm

 

Bed om fast pris

Afslebne gulve.

Afslebne gulve.

Du har altid mulighed for at bede om en fast pris, når du spørger efter tilbud på gulvafslibning.

Oplys blot hvor mange kvm gulv, du ønsker afslebet, og om du ønsker en mellemslibning eller fuld gulvafslibning. Dit behov afhænger især af, hvor lang tid det er siden, gulvet sidst er blevet afslebet, samt hvor ”slidt”, det er. En fuld gulvafslibning har en cirka dobbelt så høj pris som mellemslibningen som forklaret herover.

Den nemme løsning er at bruge linket herover til at indhente 3 tilbud på din gulvafslibning. Alternativet er at søge dig frem til lokale virksomheder og på denne måde finde telefonnumre, du selv kan ringe til.

Du kan overveje, om du har andre opgaver, du i samme omgang skal have løst. Ved at samle mere hos den enkelte håndværker, kan du ofte få en samlet bedre pris. Overvej eksempelvis om det er tid til efterisolering.

Husk at spørge, om gulvafslibningen også er inklusive dørkarme. Fordi at dette kræver lidt ekstra arbejde, er det almindeligt blandt håndværkere at fakturere dette separat. Hvis du ikke beder om pris på gulvafslibning inklusive dørkarme, risikerer du at ende med et afslebet gulv med ridsede og grimme dørkarme.

Hos flere virksomheder kan du få rabat, hvis du:

  • Er studerende
  • Er pensionist
  • Eller har et stort gulv på typisk over 100 kvm

Husk at spørge ind til mulige tilbud, når du taler med håndværkeren.

De fleste håndværkere har også en mindstepris på gulvafslibning. Hvis du har en 1-værelseslejlighed, vil du derfor som oftest opleve en høj kvm-pris på gulvafslibningen, fordi at det ellers for håndværkeren slet ikke kan svare sig at køre ud til opgaven.

Husk også at få regning for arbejdet og ”betale hvidt”. Kun på denne måde er du sikker på at få erstatning, hvis ikke arbejdet bliver udført ordentligt, ligesom du er sikret af forsikring i det enkelte firma for det udførte arbejde.

Lak forlænger levetiden

Når du indhenter priser på gulvafslibning, så overvej også at bede om pris på efterlakering.

Efterfølgende lakering af gulvet – eventuelt tilmed ludbehandling – forlænger levetiden og holder gulvet pænt. Det tilføjer et ekstra lag, der skal slides ned, før end gulvet begynder at tage skade ved almindelig brug. Lak og lud tilføjer ofte blot et mindre ekstra beløb per kvadratmeter hos den håndværker, der bistår dig med gulvafslibningen.

Se video af lakering med hvid lak efterfølgende en komplet gulvafslibning her:

Netop hvid lak forhindrer også den såkaldte ”gulningseffekt” i træet. Det holder med andre ord stuen pænere i længere tid for blot et mindre ekstra beløb!

Vær tilbageholdende med at gulvafslibe selv

Du har mulighed for at leje de samme maskiner, professionelle bruger til gulvafslibning. På denne måde kan du spare penge ved at gøre det selv. Vi anbefaler dog på SimpelEnergi.dk at være tilbageholdende med på denne måde at forsøge selv at afslibe gulvet af flere årsager:

  • Du risikerer at ridse gulvet. Så skal det slibes længere ned for at blive pænt. Det sker ofte, at private uden erfaring nærmest ødelægger gulvet i forsøget på at spare penge på gulvafslibningen.
  • Med mindre du har et stort gulv, kommer leje af maskinen til at koste mere, end hvad en professionel gulvsliber ville give dig i pris
  • Du kommer nemt til at bruge en hel arbejdsdag på noget, en professionel ville bruge få timer på

Send din opgave i udbud blandt flere håndværkere og få et godt tilbud i stedet for at forsøge dig med gulvafslibning selv. Din timeløn skal være lav og dine evner meget høje, før at det bliver en god forretning for dig.

Håndværkerfradrag?

Du kan ikke bruge håndværkerfradrag på gulvafslibning fra 2016.

Du kan ikke bruge håndværkerfradrag på gulvafslibning fra 2016.

Det er fra 2016 ikke længere muligt at benytte Boligjobordningen – det såkaldte håndværkerfradrag – for gulvafslibning. Du har dog fortsat mulighed for at få fradrag for de penge, du i 2015 har investeret i gulvafslibning.

Hvis du er ejendomsinvestor og ejer din bolig i et selskab eller en virkomhed, har du naturligvis mulighed for at fradrage hele prisen, moms inklusive, på gulvafslibning og øvrigt vedligeholdelse af din bolig.

 

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.

Halfdan – who has written posts on Simpel Energi.


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Gulvafslibning Pris, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Comments are closed.