Gulvafhøvling Pris – Hvad koster gulvafhøvling?

På gulvafhøvling og gulvafslibning, kan der være væsentlig forskelle på priserne. Derfor vælger mange, at forsøge sig med at klare gulvafhøvlingen og gulvafslibningen på egen hånd. Det er dog samtidig begge projekter, som hurtigt kan gå galt. Dette skyldes ofte, at man ikke har den krævende erfaring med afslibning- og afhøvling af gulve.

Gulvafslibning skal gøres meget præcist, hvis man vil undgå slibemærker samt niveauforskelle i gulvets dybde. Ligeledes skal man have det rette udstyr, for at få et acceptabelt resultat. Gulvsliberen skal være i en god kvalitet, da det ellers hurtigt kan gå ud over gulvet.

I forhold til gulvafslibning skal sandpapiret også være det rigtige, da det ellers kan ødelægge gulvet, i stedet for at reparere det. Mange der forsøger sig med gulvafslibning får typisk også brugt for lidt sandpapir.


SimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på gulvafhøvling og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Håndværkerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Sker det bliver der efterladt et tydeligt aftryk fra den anvendte gulvsliber og det er de færreste, der ønsker det på deres gulv. Efter en afslibning af gulvet skal det have noget efterbehandling. Efterbehandlingen kan enten bestå af en klar lak, natur olie eller bejdsning. Det er forskelligt fra gulv til gulv, hvilken efterbehandling gulvet behøver.

En gulvafslibning kan derfor redde langt de fleste trægulve og få dem til at se helt nye ud igen.

En gulvafslibning er nogle gange ikke nok

Ofte ses det at gulvet er så slidt, at en gulvafslibning ikke er nok. Derfor kan en gulvafhøvling i stedet være nødvendig. Hvor det er muligt selv at udføre en gulvafslibning anbefales det på det kraftigste, at en gulvafhøvling bliver udført af professionelle. Maskinen som anvendes til udføring af gulvafhøvling kan meget sjældent bruges korrekt af andre end håndværkerne selv med stor ekspertise.

En gulvafhøvlingsmaskine er udstyret med en valse, hvorpå der sidder en masse små knive til at høvle gulvet ned. Når maskinen bliver kørt henover et gulv, vil de små knive sørge for, at det øverste lag af gulvet bliver høvlet af. En gulvafhøvling vil omtrent høvle 4 millimeter af og er omkring det dobbelte af, hvis det var en gulvafslibning. Der er derfor stor forskel på om der er tale om en gulvafslibning eller en gulvafhøvling.

En gulvafhøvling bliver særlig anvendt, hvis gulvet er mange år gammelt og trænger til en kærlig hånd. Et plankegulv vil efter en afhøvling blive meget ru og groft. Derfor vil der ofte blive foretaget en gulvafslibning efterfølgende, således at gulvet kan blive glat og fint igen.

Det koster gulvafhøvling pr. m2

Afhængig af hvilket gulv det er du skal af have afhøvlet, kan prisen også variere. De fleste der skal have afhøvlet deres gulve har plankegulve, som let kan afhøvles ned. For en standardbehandling vil du skulle regne med en pris fra 2.575,- kroner for 1-15 m2 gulvafhøvling.

Prisen er opgivet inklusiv moms.

Hvis du samtidig skal have afslebet dørtrin inklusiv behandling, vil prisen pr. stk. være omkring 170,- kroner inklusiv moms. Dermed har du nogle priser, at gå ud fra, hvis du skal have afhøvlet dit plankegulv.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Gulvafhøvling Pris - Hvad koster gulvafhøvling?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Om Halfdan

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.
Comments are closed.