Gode råd og tips til at sænke varmeforbruget derhjemme

Der er mange gode grunde til at spare på varmen. I Danmark, for ikke at sige i de fleste andre lande, udgør bygninger en rigtig stor del af energiforbruget.

Det er både dyrt og dårligt for miljøet at bruge en masse varme. Derudover er det ikke komfortabelt, når varmen står på fuld knald derhjemme.

Nu hvor vinteren er lige om hjørnet, er det nu, du skal have styr på varmeforbruget, så du undgår en meget kold og dyr vinter. Læs videre hvordan.

Fokus på kælderen

Kælderen er tit et overset område i et hus. Det er tit bare et sted, hvor man lægger de ting, man ikke vil have til offentligt skue. Det betyder, at man i lange perioder helt glemmer at tjekke, om alt er okay i kælderen.

Kælderen kan nemlig være en kilde til rigtig meget varmespild. Hvis du har fugt i kælderen, er dette endnu værre. Ikke nok med at fugt i kælderen kan være ødelæggende for hele huset og væggenes fundament, resulterer fugt i kælderen også i, at en masse varme konstant siver gennem de kolde og fugtige vægge.

Hertil vil det være en rigtig god ide at tage fat i en bygge-entreprenør med speciale i fugt i kælderen, og som bruger de bedste og mest effektive metoder, når det skal komme til livs.

Husets facade

Man kan ikke komme udenom husets facade, når man prøver at optimere varmeforbruget derhjemme. Husets facade er det, der adskiller ude- og indemiljøet, og det siger lidt sig selv, at det er vigtigt i forhold til at holde på varmen.

Der er mange fremgangsmåder, man kan benytte sig af, når optimere husets facade. En af disse fremgangsmåder og foretagender er ved hjælp af en hulmursisolering. Dine vægge har tit et hulrum inde i sig. Hvis det viser sig, at dette ikke er udfyldt, siver der hele tiden en masse varm luft ud af boligen, hvilket selvfølgelig ikke er hensigtsmæssigt.

En hulmursisolering går simpelthen ud på at udfylde det hulrum mellem yder- og indervæggen. Hvor det før i tiden var noget af en opgave, tager det med nye teknologier ikke meget mere end en lang eftermiddag i dag.

Døre og vinduer

Ligesom med de andre forslag er det selvfølgelig vigtigt, at du forstår, at det kun er hvis, det ikke allerede er noget, som der er taget hånd om.

Men hvis dit hus har gamle døre og vinduer, er en udskiftning af disse virkelig også noget, der kan gøre en forskel. Hvis du er lidt handy, er det endda noget, du selv kan gøre. Hertil handler det bare om at købe nogle moderne og godt isolerende døre og vinduer, så det ikke er noget, du behøver at udskifte igen efter kort tid.

Bonustip: Du kan med fordel benytte færre elektroniske apparater. Er der en grund til, at fjernsynet skal køre hele tiden? Har du investeret i sparepærer? Flere og flere bruger rigtig meget energi om aftenen, når de sidder foran fjernsynet eller hygger sig med computeren med spil (som her) med familien. Derfor er energiforbruget ofte også utroligt højt her.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.