Gasfyr Pris – Hvad koster et gasfyr?

Prisen på et gasfyr kan variere afhængig af, hvilket mærke der bliver valgt og en masse andre faktorer. Du vil her i denne artikel kunne blive klogere på, hvad du nogenlunde skal regne med et nyt gasfyr koster og ligeledes hvad du selv bør kigge efter, når du skal ud og købe et nyt.

Er der i forvejen et ældre gasfyr i huset, vil det med stor sandsynlighed være billigere for dig, at anskaffe dig et nyt, i stedet for f.eks. at gå fra et oliefyr til et gasfyr.

Priserne på et gasfyr er naturligvis forskellige, som ved mange andre produkter alt efter type og kapacitet. Et gasfyr med energimærket A fra f.eks. de to velkendte mærker Vaillant eller Bosch, vil kunne købes på nettet for omkring 30.000 kroner inklusiv montering. En fin pris på et gasfyr fra et af de mest populære mærker og hvor du er sikker på, at kvaliteten og prisen hænger sammen.


SimpelEnergi.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på et gasfyr og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Håndværkerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Sådan virker et gasfyr

Et gasfyr virker egentlig på en ret simpel måde og det vil forhåbentlig give mening for dig, når du har læst dette afsnit igennem. Et nyt gasfyr med en kondenserende gaskedel og den allernyeste styringsteknologi vil have en gennemsnitlig nyttevirkningsgrad på 108 %

Meget få gasfyr ligger under 108 % og meget få ligger over. I nogens ører kan det måske lyde mærkeligt, at nytteværdien kan komme over 100 %. Det er ganske enkelt pga. den kondenserende metode der anvendes i gasfyret, at det er muligt at opnå en nyttevirkningsgrad på mere end 100 %.

I røggasserne fra brænderen i gasfyret, vil der stadigvæk være varme og i de kondenserende gaskedler, er der indsat en såkaldt spiral, hvorfra røgen går igennem før det kommer ud.

Denne løsning kendes f.eks. fra et koksfyr, hvor dette bliver kaldt en røgkøler. Her vil der ofte blive benyttet vand, der vil blive sprayet ind i selve røgen, hvilket er mere effektivt, men ligeledes også kræver meget mere vedligehold.

Det lukkede spiralsystem i gasfyret har også den ulempe, at der vil blive skabt kondens på ydersiden af spiralen. Derfor vil langt de fleste nye typer af gasfyr også blive tilkoblet et afløb. Det er derfor vigtigt at huske på, at der helst skal være et afløb tæt på installeringen af gasfyret i ens hjem.

Det skal du kigge efter

Noget du bør kigge efter ved køb af et nyt gasfyr er energimærket. Energimærket er præcis som vi kender det ved f.eks. en vaskemaskine, hvor energimærket A vil betyde den bedst udnyttelse af gassen.

Det er derfor ikke svært, at finde ud af hvilken type gasfyr du skal gå efter, hvis det skal være det mest optimale, vil det naturligvis være energimærket A.

Derudover bør det skulle passe til din boligs forbrugsbehov. Nogle har et større forbrug end andre. Det kan bl.a. have en betydning for, hvor stort et hus du bor i samt hvor mange rum huset er opdelt i.

Støj kan også have en betydning for valg af gasfyr og ligeledes hvor gasfyret skal placeres i huset. En vigtig faktorer der nemt kan tages med i betragtning til valget af det rette gasfyr. De mest støjsvage gasfyr ligger på omkring 35 decibel. Det er mindre en hvad en støjsvag opvaskemaskine yder af decibel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Om Halfdan

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.
Comments are closed.