Flashy miljøtilbehør til manden, der har alt

Vi er på SimpelEnergi.dk ikke just indbegrebet af gaveguides, men en enkelt kan vi godt komme med fra tid til anden – og vi kunne ikke lade være efter at være stødt på nogle af tingene herunder. 

Manden der har alt er selvsagt svær at finde en gave til. Men det kan ikke desto mindre sagtens lade sig gøre, og hvis manden har en kærlighed for vedvarende energi, solceller, jordvarme og vindmøller har vi herunder et par rigtigt gode forslag.

Husk, at en personlig gave altid er at foretrække, men lidt inspiration har der aldrig været noget galt med!

Solcelleoplader

Solceller behøver ikke at være store og monterede på ens tag. De kan også være små, handy og værd at tage med på tur, festival eller ferie. En bærbar solcelleoplader kan fx benyttes til at oplade ens mobiltelefon, ens bærbare computer eller tablet-PC. Konceptet er simpelt: Placer den bærbare oplader i sollys, tilslut det ønskede apparat, og så begynder dette ellers at oplade.

Især på festivaler såsom fx Roskilde Festival er de trådløse solcelleopladere allerede en stor succes. I Danmark har vi ikke altid helt nok strøm til at trække anlægget rigtigt, men strøm kommer der stadigt ind i ens apparat.

En bærbar solcelleoplader kan købes fra et par hundrede kroner og op. Søg evt. efter opladeren på den engelske Amazon for at finde den til en lavere pris, end det er muligt i Danmark.

Solcelle iPhone-cover

Apple sendte deres iPhone 5 på gaden for blot en uge siden per skrivende stund. Med det samme begyndte produktionen af covers til iPhone 5 i alle slags farver og mønstre – heriblandt også versioner til de miljøbevidste. Hvad siger du fx til et iPhone 5 cover med en sol på, et genbrugs-symbol eller måske en fed Tesla S elbil? Mulighederne er mange.

Kan du ikke finde et iPhone 5 cover, der passer helt perfekt til dig, har du også mulighed for at snyde lidt og få produceret et unikt et til dig selv i stedet. Dette koster typisk lidt mere end de måske 100kr et almindeligt cover koster, men ti gengæld kan du være sikker på, at ingen andre render rundt med det samme cover til deres iPhone 5. Eller hvilken telefon, de nu og engang benytter sig af.

Det samme trick kan naturligvis laves med fx en iPad, en Google Nexus-tablet eller noget helt fjerde.

Få broderet sokker med sole på

Undertegnede har 50 par sokker på vej fra Bulgarien. Disse får broderet mit navn på. Og hvorfor har jeg så lavet et sådant stunt? Ene og alene fordi det kunne være rigtigt sjovt og ikke koster meget over tusinde kroner inklusive moms. Det samme stunt kan derfor meget vel laves med solceller – få lavet 50 par sokker med eget navn, med et par solceller på, med en sol, med genbrugssymbolet eller hvad du nu ellers måtte have lyst til. Du kan være sikker på, at ingen andre har noget lignende, og at du nok skal få opmærksomhed. Og som en ekstra bonus har du nu også julegaver og fødselsdagsgaver til det næste lange stykke tid klar.

Bumperstickers til bilen

Jeg var på vej fra København til Odense i går (og sidder nu i et tog med Aarhus), og på et tidspunkt kørte jeg bag en dødsboopkøber. Hvordan ved jeg dette? Et bumpersticker (klistermærke til bagenden af bilen) sagde: “Overhal mig bare. Jeg opkøber dødsboer.”

Ikke alene var det sjovt, men det satte også min fart ned og fik mig til at tænke en smule. Sådanne bumperstickers kan man også lave med så mange andre ting – for eksempel for at vise ens dedikation til vedvarende energi. En bumpersticker med enten billeder eller tekst om ens solcelleanlæg kunne også være sjovt at smække på bagenden af bilen. Forslag til sådanne tekster kunne være:

“Mens du overhaler mig tjener mit solcelleanlæg penge”

“Min vindmølle skaber mere strøm end din bil spilder”

“Overhal bare – Min strømregner går baglæns”

Der er ikke tale om særligt intelligente slogans. Det skal jeg gerne være den første til at indrømme. Men tanken er sjov, og man kan sagtens gøre det bedre, end jeg lige har gjort her. Et par bumperstickers til bilen behøver ikke at koste meget mere end et par hundrede kroner igen, hvilket gør det til en ganske oplagt gave til manden, der allerede har det meste.

Manden der har alt, også et solcelleanlæg, en varmepumpe, jordvarme eller en privat vindmølle (eller måske det hele), vil helt sikkert blive glad for en gave relateret til dette. Om det så bliver et iPhone 5 cover, sokker med broderi, bumperstickers eller en bærbar solcelleoplader skal vi ikke gøre os til herre over. Vi vil blot notere at idéen er rigtigt fin! 🙂

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Flashy miljøtilbehør til manden, der har alt, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Om Halfdan

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.
No comments yet.

Skriv et svar