Få en miljørigtig bolig

Vi skal alle sammen gøre vores for at få en klimavenlig planet, som vi kan give videre til vores børn. Derfor er man også begyndt at bygge huse, som allerede er klimavenlige fra første dag af. Men du kan også få en mere klimavenlig bolig, selvom du bor i et ældre hus.

Grøn omstilling har aldrig været lettere, og det handler ofte mere om attitude end omkostning, hvis du gerne vil have en klimavenlig bolig. Du kan relativt billigt skifte over til bedre energiløsninger, og dermed øge dit energimærke. Dette hjælper dig også, hvis du en dag vil sælge din bolig og undgå høje varmeregninger.

Træpiller fra Danmark

I EU har der været stor debat om Danmarks måde til at nedbringe Co2 på. Mange andre EU-lande mener ikke, at træpiller er Co2 neutrale, fordi der skal plantes nye træer, og der ofte er forbundet lang transporttid.

Men sådan behøver det ikke være, hvis du køber træpiller fra Danmark. Du kan læse mere om muligheden hos stampemollen-traepiller.dk. Den helt store fordel ved træpiller fra Danmark er, at man har en kort transporttid, og derfor er man ikke med at øge Co2 særlig meget. I forhold til hvad du sparer, er det langt bedre for miljøet, så det er en god løsning.

Den vil også betyde, at der ikke ville være noget problem med de andre EU-lande, da vores brug af træpiller kun ville være et dansk anliggende. På den måde får du bedre kvalitet, det brænder længere og samtidig er du med til at gøre noget godt for miljøet. Hvis du anvender træpiller, skal du sørge for at finde nogen, som er fra Danmark.

Bedre isolering

Det er et område, hvor du altid får at vide, at du burde gøre noget. Isolering er vigtigt, og det har det altid været i Danmark. Om sommeren gør det din bolig mere kølig, og om vinteren handler boligen bedre på varmen.

Problemet tidligere har været, at gamle boliger ikke var ligeså godt isoleret som nye boliger. Det var ikke unormalt, at du har set gamle boliger med et energimærke F, hvor nye altid har et energimærke A. Det gør en kæmpe forskel, og derfor bør man altid forbedre sin bolig. Her er isolering noget af det hurtigste og letteste, som du kan gøre.

I ældre boliger har du mulighed for at efterisolere udenpå. På den måde kan du stadigvæk få mere isolering, end du kunne dengang huset blev lavet. For det store problem er, at gamle huse er bygget, inden vi fik samme syn på energi, isolering og miljø. Derfor havde de ikke samme behov. Du kan også isolere på loftrum, hvor der er meget at hente ved en omgang efterisolering.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.