Energirenovationer øger værdien af huset før salg

Hvis du overvejer at sælge dit hus i løbet af 2016 bør du være særligt opmærksom på denne artikel.

Ved at være opmærksom på hvordan du øger værdien af dit hus forinden salget kan du gå fra at tabe penge på dit hjem til at komme ud af handlen med værdigheden i behold (og et plus på din lånekonto).

Vi ser her på 3 metoder til at øge værdien af dit hjem og derved få et bedre salg.

Husk: Hvor meget du betaler i ejendomsmæglersalær har også stor betydning for, hvad du ender med at få ud af din bolighandel. Det er således en god idé at sende dit boligsalg i udbud blandt flere ejendomsmæglere for at sikre dig det bedste tilbud. Du kan sende din opgave i udbud og få det bedste ejendomsmæglersalær her.

Fokuser på de faste udgifter

De faste udgifter har direkte sammenhæng med hvad du kan få for din bolig. Lave faste omkostninger giver dig mulighed for at kræve mere for boligen. Samtidigt giver et energimærke på G – det dårligst mulige – dig ringere mulighed for at få den pris for din bolig, du gerne vil have.

Se derfor på hvilke muligheder du har for at mindske de faste omkostninger:

  • Isolation af din bolig – bor du i hus (og ikke i lejlighed) har du mulighed for at hulmursisolere dit hjem. Det er en investering med tilbagebetalingstid blot på få år.
  • Loftisolation er også en mulighed. Vær opmærksom på at din skunklem kan være en synder i forhold til varmespild. Køb eventuelt en ny på Stigefabrikken.dk.
  • Har du oliefyr er dette også et oplagt sted at sætte ind, da det er en dyr måde at opvarme din bolig på.

Selv ejendomsværdiskatten har du mulighed for at prøve at ændre. Du kan bede SKAT om at vurdere din bolig på ny, hvis du mener at den nuværende vurdering er for høj. Det er relevant, hvis du bor et af de steder i Danmark, hvor huspriserne er faldet i takt med recessionens indtog i Danmark (i praksis det meste af Danmark udover de store byer). At få SKAT til at vurdere din bolig tager dig lige nu nærmere år end måneder.

Benyt boligstylist

En boligstylist – se også videoen herunder – hjælper med at fremstille din bolig fra den bedst mulige vinkel i forbindelse med salget.

Der er tale om mere en omrokering fra en person, der ved hvordan billeder kan sælge en bolig. Måske ryger der en sofa ud og et nyt billede på væggen ind og således ender din bolig med at fremstå attraktivt på billeder.

Det er billeder, der først og fremmest bidrager til at sælge din lejlighed. Hvis du søger efter bolig selv vil du se hvordan billeder fylder hele skærmen på de fleste ejendomsmægleres hjemmesider. Her hjælper en boligstylist dig fra få tusinde kroner med at få det bedste resultat.

Se hvordan en boligstylist arbejder med videoen fra RobinHus her:

Tal med uvildig rådgiver

Inden du går i gang med at energirenovere og i øvrigt optimere din bolig til et salg bør du tale med en uvildig rådgiver.

Energistyrelsen har med ”BedreBolig”-projektet et mål om at gøre danske boliger mere energivenlige. Det betyder konkret for dig, at du gratis og uforpligtende kan tale med en energirådgiver, hvis interesse er den samme som din – nemlig at mindske dine faste omkostninger mest muligt ved at udføre de tiltag på huset med den korteste tilbagebetalingstid.

Se videoen herunder, der også forklarer BedreBolig-konceptet:

Held og lykke med den kommende istandsættelse og salget!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Om Halfdan

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.
Comments are closed.