Derfor tror jeg private vindmøller slår igennem

I Danmark er vi begyndt for alvor at tage solcellerne til os, og det er selvfølgeligt helt fantastisk. Solceller er en meget fordelagtig løsning selv for den almindelige dansker og den mest sikre investering, man kan lave i sit hjem. Man er så godt som sikker på at tjene penge. Men det er man også med en vindmølle.

Netop vindmøllerne har især i Danmark og ved kystområderne rigtigt gode kår, da det blæser mere her end inde midt på landet. Overordnet set forbinder flere personer Danmark med blæst og kulde end sol og blå himmel, og allerede af denne grund er der alle muligheder for at opsætte en privat vindmølle og lade denne trække masser af strøm.

Du har mulighed for at få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en husstandsvindmølle til hjemmet. Servicen udbydes i samarbejde mellem Husstandsvindmoeller.dk og 3byggetilbud. Udfyld formularen herunder, blot en linje eller to i beskrivelse, og du vil modtage 3 tilbud med en priser, du kan vælge og vrage imellem – og hvis ingen af priserne er gode er formulen uforpligtende.

Jeg anbefaler nedenstående formular for at finde den billigste og mest effektive husstandsvindmølle:

I fremtiden får vi i Danmark mulighed for at installere vertikale vindmøller, hvilke producerer strøm uafhængigt af, om de er vendt mod vinden eller ej. Er det fremtiden indenfor dansk vedvarende energi – en delt trone med solceller?

en vindmølle der står i det fri landskab

Hvad vindmøllerne vinder på

En husstandsvindmølle, som er et andet ord for en privat vindmølle, koster mindre at sætte op end en solcelle, men har mulighed for at producere den samme mængde energi, hvis placeret rigtigt.

Private vindmøller er mere geografisk afhængige end solceller er. Vindmøllerne fungerer bedst ved kysten, hvor der er meget vind, og hvor denne vind er rimeligt konsekvent. Turbulens, hvor vinden hele tiden skifter retning, giver vindmøllen meget ringe kår for at producere strø.

Selvsagt er en vindmølle om natten en langt bedre kompagnon end et solcelleanlæg, der her ingen strøm kan producere. Vindmøllen kan derfor producere strøm døgnet rundt i et land som Danmark, hvor det sjældent skorter på vind og blæst.

Moderne private vindmøller er tilmed tilpas udviklede til, at de er meget driftsikre og larmer meget lidt. Køber du en vindmølle i dag, får du typisk vedligeholdelse fra udbyderen med i prisen, og du lægger ikke mærke til vindmøllen i din daglige gang. Tidligere var et godt argument mod denne type af vindmøller, at de larmede helt forfærdeligt meget, men det har moderne producenter heldigvis løst.

I den optimale verden har vi begge

I den optimale verden har den optimale dansker ikke blot en privat vindmølle til at stå og blafre, men også et solcelleanlæg til at tage solen om dagen.

I dagstimerne skinner solen igennem, og solcelleanlægget er her sin vægt værd i guld. Om natten blæser det, hvor vindmøllen så går i gang og skaber masser af værdi, mens man sover og lader op til næste dag.

Praktisk taget er denne konstellation endnu ikke mulig, da vi i Danmark ikke kan have mere end 6 kW vedvarende energi-anlæg, før end man ikke længere kan benytte tilbageløbsordningen. Det bliver med andre ord ikke økonomisk tiltrækkende, og man skal derfor være mere end almindeligt entusiastisk for stadigt at benytte sig af begge muligheder.

Havde vi i Danmark i stedet en grænse på 12 kW, altså det dobbelte, ville det være tiltrækkende både at have en privat vindmølle og et solcelleanlæg. Det ville være muligt på denne måde ikke alene at dække husets forbrug, men også skabe strøm nok til enten at sælge det eller måske oplade en elbil (som en Tesla S, der meget snart rammer Danmark og meget vel kan revolutionere markedet for elbiler).

I den optimale verden.

Læs mere om solceller.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Derfor tror jeg private vindmøller slår igennem, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Om Halfdan

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.
No comments yet.

Skriv et svar