Bliv en bæredygtig turist – læs her hvordan

Der er et kæmpe fokus på klima og miljø i debatten i samfundet disse dage og med god grund! Vores verden lider konsekvenser under vores forbrug og derfor er det vigtigt at vi bliver mere bevidste om vores forbrugsvaner. Selvfølgelig skal vi ikke stoppe med at rejse rundt og se verden, men når man skal på ferie, er der ting man kan gøre for ikke at efterlade sig et for stort CO2 aftryk. Læs med her og se hvordan!

Husk din drikkedunk

Det virker måske ikke som noget relevant at tage med på ferie, specielt hvis det land man skal til, ikke har rent drikkevand. Men her tager du fejl. Det er meget relevant at medbringe sin drikkedunk, for det sparer miljøet for en masse plastik. Tag din drikkedunk med og køb store dunke med vand og genopfyld din dunk efter behov. Det kan være svært at tænke over konsekvenserne når man kun medtænker sig selv. Men hvis der for eksempel bare er 100.000 mennesker, der ikke køber plastikflasker, er det allerede et mærkbart resultat. Det er værd at sætte tingene i perspektiv, for når man først begynder at tænke over det, giver det mere mening. Hvis alle bare tænker, at det er noget de andre tager sig af, bliver det aldrig bedre.

Drop billedet med tigeren

Dette er måske ikke det mest relevante emne indenfor klima og miljødebatten, men stadig et meget vigtigt emne i forhold til turisme. Der er mange destinationer, hvor der er forskellige slags dyreseværdigheder. Som for eksempel når man får taget billeder med tigerne i Thailand, eller rider på elefanter i Indien, leger med kameler i Egypten og listen bliver desværre kun længere og længere. Så når du er på ferie, så spring turen til den zoologiske have over og sig nej tak til billeder med uskyldige dyr.  På den måde kan du samtidig med at være en bæredygtig turist, også slå et slag for dyrevelfærden.

Vælg de klimavenlige hoteller og restauranter

Et andet godt initiativ at tage til at være mere bæredygtig når man rejser, er at vælge de hoteller og restauranter der går op i at være klimavenlige og bæredygtige. Mange steder i verden bliver det heldigvis i stigende grad mere populært at være grøn. Der findes forskellige certificeringer man kan kigge efter når man skal booke hoteller. De mest udbredte certificeringer er Green Globe og Green Key Global. Typisk er det de større hoteller og hotelkæder, der har ressourcer nok til at blive certificerede indenfor det grønne, så hvis dit budget ikke tillader de store hoteller, kan det være en idé at finde billigere flybilletter på for eksempel rejsepriser.dk, sådan så budgettet tillader et klimavenligt hotel.

Giv brochurer tilbage

En ting vi alle kender til, når vi er ude at rejse, er alle de kort og brochurer som både hoteller og butikker giver en. Der er mange forskellige slags brochurer som også er rigtig hjælpsomme når vi er på ferie, specielt på hotellerne. Men i stedet for at smide dem ud efter brug, kan man aflevere dem tilbage til hotellet, sådan så andre kan få glæde af dem og der ikke bliver smidt ton efter ton ud af papir. Kort og brochurer til butikker og restauranter kan undgås, hvis man kan være bedre til at sige nej. Stå fast ved at du ikke ønsker noget, og vær med til at redde planeten. For husk nu; hvis ikke dig så hvem? Og hvis ikke nu, så hvornår?

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.