Behind-the-scenes på SimpelEnergi.dk

Jeg har fået spørgsmålet et par gange om, hvordan det kan være, jeg har startet SimpelEnergi.dk.Det er et projekt, der alligevel tager en del tid, som jeg kunne bruge på fx mit jurastudie – men det er tiden værd.

Jeg kommer fra et hjem, hvor miljøet værdsættes meget højt. Mine forældre har for blot et par måneder siden opsat solceller i baghaven, der nu klarer hele familiens energiforbrug det meste af året. Derudover ønsker de også, at den næste bil skal være en elbil – om end dette er lidt længere ude i fremtiden, da begge mine forældre er lønmodtagere og en elbil trods den sløjfede registreringsafgift stadigt koster en hel del.

Derfor lå det på mange måder lige til højrebenet selv at starte et site omhandlende vedvarende energi. Jeg har igennem snart 2 år brugt rigtigt meget af min tid online, da jeg udover jurastudiet også forsøger at dygtiggøre mig indenfor online markedsføring og allerede har en del websites. Derfor har det heller ikke taget særligt lang tid som sådan at opbygge SimpelEnergi.dk – hvad der har taget lang tid har tværtimod været at skrive nogle ordentlige tekster, at finde spændende personer at interviewe, at udvikle beregneren ude i højre sidebar og des lignende.

At jeg i forvejen arbejder med online markedsføring, herunder søgemaskineoptimering og generel markedsføring, har dog også hjulpet i forhold til at give SimpelEnergi.dk liv. På nuværende tidspunkt har sitet allerede en del besøgende – på en god dag et pænt stykke over 50 af slagsen. Besøgende, der alle er interesserede i vedvarende energi og som forhåbentligt bliver klogere af at besøge mit site

SimpelEnergi.dk har på mange måder været et ønskeprojekt for mig. Jeg har meget gerne villet lave et site om vedvarende energi, da jeg er blevet opdraget med dette som værende den rette løsning for planetens klimaudfordringer. Samtidigt fik jeg en mulighed for at prøve at lave søgemaskineoptimering på en måde, jeg ikke før har beskæftiget mig med. Der er rigtigt mange, der har sites om solceller og skriver om disse. Derfor skal der også noget helt særligt til, før end jeg kan tiltrække besøgende. Jeg skal med andre ord gøre, hvad jeg plejer at gøre, men en hel del bedre!

Jeg har især brugt en del tid på med SimpelEnergi.dk at lave interviews med personer, der allerede nu har vedvarende energi i ejet hjem. Jeg har skrevet og snakket med solcelleejere, jordvarmeejere og sågar en ejer af en privat vindmølle i Vejle. Det har alt sammen været med til at sætte hele projektet i perspektiv og hjulpet mig med at se miljøproblematikken i et større perspektiv.

Jeg har også forsøgt mig som journalist i forbindelse med dette website (jeg bevæger mig længere og længere væk fra søgemaskineoptimering). Jeg skrev til alle danske partier i Folketinget med spørgsmål ud fra deres miljøpolitik og hvad de ellers skrev på deres website. Alle partier fra 3 konkrete spørgsmål. Desværre valgte kun 1 (!!) at svare på min henvendelse selv her flere måneder efter, og det skal Venstre have en stor tak for at gøre. Radikale, Konservative, Enhedslisten, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Liberal Alliance så åbenbart ingen grund til at besvare mine ellers ganske udmærkede spørgsmål. En stor skam.

Jeg har både draget fordel af min kunnen indenfor søgemaskineoptimering til at opbygge SimpelEnergi.dk, men det har i visse henseender faktisk også været en hindring for mig. Dette i form af, at jeg flere gange er blevet afvist i forhold til at skrive gæsteindlæg, at få en blog på et site eller lignende alene ud fra den begrundelse, at jeg arbejde med SEO i min fritid. Jeg er ked af, at søgemaskineoptimering de facto bliver set på som en skidt ting af så mange mennesker – i dag handler søgemaskineoptimering (link til en dygtig ven, der også sælger SEO) ikke om manipulering af søgeresultaterne som tidligere, men i langt højere grad om at skabe det bedste website for brugeren. Netop det at skabe det bedste website er hvad, jeg med SimpelEnergi.dk forsøger at gøre, og så smerter det mig, at jeg bliver forhindret i dette alene på grund af branchens dårlige ry. Sådan burde det virkeligt ikke være – men det er ikke op til mig at ændre dette ene mand.

Fremtiden for SimpelEnergi.dk går ud på at fortsætte mere eller mindre i samme spor som nu, da dette fungerer ganske fortrinligt. Jeg vil lave flere interviews med pioneerer indenfor vedvarende energi. jeg vil spørge de politiske partier, jeg vil arbejde på flere beregnere, skabe flere forklarende grafikker (se den om solceller her) – i det hele taget blot udbygge det univers, jeg med SimpelEnergi.dk har påbegyndt. Og jeg er glad for, at jeg har dig med på vognen. Tak for det!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Behind-the-scenes på SimpelEnergi.dk, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Om Halfdan

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.
No comments yet.

Skriv et svar