5 overvejelser du skal gøre inden du vælger fyringsolie

 

Hvis du har et oliefyr derhjemme, så er du også nødsaget til at købe nyt fyringsolie til tanken, når det andet er ved at slippe op. Det er dog meget vigtigt, at du gør dig en række overvejelser, inden du investerer i dit fyringsolie, for der er nemlig mange ting at være opmærksom på i den sammenhæng, da du nemt kan ende med at investere i noget fyringsolie, der er alt for dyrt eller alt for billigt. Nedenfor finder du fem overvejelser, du altid skal gøre dig, inden du går ud og investerer i fyringsolie til dit fyr – og det gør sig gældende om du skal have 80 liter eller 1000 liter fyringsolie.

1) Køb aldrig det billigste fyringsolie

Du skal ikke vælge den fyringsolie, der har den laveste literpris, for det kan nemlig sagtens resultere i, at du i sidste ende kommer til at bruge flere penge, end hvis du i stedet vælger en lidt dyrere fyringsolie, som dermed også er af bedre kvalitet. Der findes faktisk lavprisolie, der er i så dårlig kvalitet, at der vil blive brændt så meget ekstra olie af, at det bliver en dårligere investering end hvis du bare havde valgt at købe noget fyringsolie af bedre kvalitet fra start (som fx herfra).

2) Vælg altid fyringsolie med additiver

Det er desuden også en rigtig god idé udelukkende at investere i fyringsolie, hvor der er blevet tilsat de såkaldte additiver, da det kun er kvalitetsolier, der har fået tilsat dette. De bliver tilsat olien for at beskytte dit oliefyr mod sod og diverse andre former for aflejringer. Det er med til at sikre dig, at der er mindre vedligeholdelse af dit fyr og det er samtidig også med til at forøge levetiden på dit fyr, mens du vil opnå en besparelse på vedligeholdelse og service, som er meget normal at regne med i de samlede varmeudgifter.

3) Skån miljøet med en miljørigtig fyringsolie

Der er med garanti rigtig mange, der mener, at du sviner miljøet ved at have et oliefyr, men sådan behøver det slet ikke at være, for du behøver nemlig slet ikke at gå på kompromis med miljøet, når du bestiller fyringsolie. Hvis blot du sørger for at vælge en olie af høj kvalitet, der samtidig har et lavt indhold af svovl, så vil det ikke blot nedsætte dit forbrug, men det vil også betyde, at der bliver udledt mindre røggas gennem din skorsten. På den måde skåner du både miljøet og din egen økonomi, hvorfor det er en sand win-win-situation.

4) Hvor stort skal jeg købe ind?

På lige fod med priserne for eksempelvis benzin og gas, så svinger priserne på olie naturligvis også hele tiden. Det skal du huske på, når du har mulighed for at købe fyringsolie til en rigtig god pris, da det bestemt godt kan betale sig at få fyldt din olietank godt op, når det kan gøres til en god pris. Du skal derfor sørge for at købe strategisk ind, hvis du gerne vil sikre dig, at dine udgifter til fyringsolie bliver holdt på et minimum, og det gør du bedst ved at købe stort ind, når det er billigt.

5) Skal jeg selv fylde op eller skal jeg overlade ansvaret?

Når du skal købe mere fyringsolie, så har du som udgangspunkt to muligheder – du kan enten bestille en fast mængde fyringsolie eller du kan bede den respektive virksomhed eller tankstation om at fylde din olietank op. Det er meget forskelligt fra person til person, hvad de foretrækker, men det er dog en rigtig god idé at vælge den sidstnævnte, hvis du ikke selv er klar over hvor meget olie, du har brugt og hvor meget du har brug for, hvis du skal klare dig det næste stykke tid.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Om Halfdan

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.
No comments yet.

Skriv et svar