3 tips til at leve et grønnere liv

Det tyder ikke på, at snakken om den grønne omstilling i nogen nær fremtid stilner af – og det er så sandelig også med god grund. Med det netop overståede valg, som i medierne er blevet døbt ”klimavalget”, var det altoverskyggende tema netop miljø og klima.

Med en jordklode som bliver varmere og varmere i takt med at vi mennesker brænder stadigt flere fossile brændstoffer af, er det vores allesammens ansvar at polerne ikke er smeltet og ozonlaget raseret, så vores børn og børnebørn også kan få glæde af jorden. Derfor har vi samlet 3 tips til, hvordan du bedst kan hjælpe miljøet med tips til en grøn omstilling af dit hjem.

1.      Omfavn solen – få din energi fra solceller

Hvis du endnu ikke har indset det, så er solen en af de mest effektive energikilder i verden og der er ingen, der kan tage penge for den stype energi. Netop derfor er der rigtig mange kloge mennesker, der arbejder på måder hvorpå vi bedre og mere effektivt kan udnytte solenergien.

Nu til dags kan du få solcelledrevne biler, solceller til at skabe energi til dit hjem. Disse teknologier kan være forholdsvis dyre, men med en fremtid som ser sort ud for den sorte energi, kan det inden for en nær fremtid vise sig at være en fornuftig investering. Samtidig er det en engangsinvestering, da du kun skal købe dine solceller en gang – hvor du med olie, kul og fjernvarme skal betale for det løbende.

Hvis du mangler startkapitalen til at investerer i solenergi, kan du hos LendMe få den hjælp du skal bruge for at komme i gang med at leve et grønnere liv.

2.      Tænk dig om en ekstra gang når du tænder vandet og lyset

En af de bedste (og billigste) metoder til at hjælpe miljøet, er ved at tænke over dit energiforbrug.

”Sluk lyset når du forlader et rum”, er måske et tips som daterer sig til før vi overhovedet vidste, at der var noget der hed global opvarmning. Men, det har fået en helt ny betydning nu til dags. Før i tiden hang det sammen med at spare penge på elregningen – det gør det selvfølgelig stadig – men samtidig gør du også jorden en tjeneste ved ikke at brænde unødvendig energi af.

Dit vandforbrug kan også omstilles til en grønnere taktik. Her er det første tip at spare på vandet – tag et kort brusebad, brug en opvaskebalje og lad være med at lade vandet løbe, hvis du ikke bruger det. Derudover kan du spare penge på vandregningen og hjælpe miljøet ved at bruge mere koldt vand. For det koster energi at varme vand op.

3.      Høst energien fra vinden

Vedvarende energi er kendetegnet ved, at det kommer fra kilder, som ja, er vedvarende. Det vil sige at olie som du brænder af, ikke er vedvarende – det er derimod vinden, da vi aldrig løber tør for vind. Normalt er vind og blæst rimelig irriterende, men den bevægelse det kan skabe, kan bruges til at skabe varme, som er energi.

Mange steder i verden bliver vindturbiner mere populære, og disse turbiner er nemme at installere og energien er billig at producerer. Derfor kan det være at du skal undersøge om du kan købe din energi fra lokale vindkraftværker, i stedet for fra fjernvameanlægget.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.