3 spørgsmål og svar til Venstres klimapolitik

Klima har ikke den højeste prioritet af alle spørgsmål for tiden. Højere på listen står blandt andet arbejdsløshed og det at ”kickstarte” økonomien, hvilke Villy Søvndal taler om hele tiden.

Men derfor bør vi altså ikke glemme klimaet.

Jeg har skrevet til samtlige danske partier i Folketinget og bedt dem svare på 3 spørgsmål vedrørende deres klimapolitik ud fra det, jeg kunne finde på deres hjemmesider. Første og hidtil eneste parti, der gad svare mig, var Venstre, hvor Henrik Høegh, miljøordfører fra Venstre, tog sig tid til at svare på mine spørgsmål. Du kan se spørgsmålene og svarene herunder:

Spørgsmål 1: I vil indføre et pantsystem for udenlandske dåser for at de ikke sviner i miljøet. Ville en miljøvenlig løsning ikke være at gøre det mindre attraktivt at købe ind i Tyskland?

Svar til spørgsmål 1: Vi kan ikke alene gennemføre ens afgifter i EU – Vi kæmper for mindre afgiftsforskelle – Men indtil da er et fælles pantsystem den bedste ide.

Spørgsmål 2: I har for nyligt forhindret et forbud mod oliefyr. Men var der ikke en idé i at tvinge vedvarende energi ned over danskerne?

Svar til spørgsmål 2: Med det nye energiforlig tvinges store mængder vedvarende – mest vedv. El – energi ud i det danske energimarked. Vi ønskede ikke derudover at gennemtvinge særlige opvarmningskrav igennem udenfor for det centrale ledningsnet.

Spørgsmål 3: I har for nyligt fået udsat beslutningen om en stor statsejet vindmøllepark. Hvorfor ønsker I ikke at skabe denne?

 

Svar til spørgsmål 3: Vi vil gerne støtte parken, vi kræver blot finansieringen er på plads først. Det er vist en sund og fornuftig økonomisk politik.

Venstre skal have tak for at være hurtige til at svare. Især svaret til spørgsmål nummer 2 bør fremhæves, da det er et rigtigt godt argument at komme med – svaret til spørgsmål nummer 3 er jeg lidt mere ked af. Var klimaet en høj nok prioritet, skulle finansieringen af en sådan statsejeret vindmøllepart nok komme på plads.

Til det bør det siges, at det i dag også er muligt at benytte sig af privatejede vindmøller – Jeg kunne sagtens forestille mig, at de blev langt mere populære i fremtiden. Udviklingen indenfor private vindmøller går rigtigt stærkt, og snart får vi adgang til de vertikale møller – og så kan der først ske noget!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
3 spørgsmål og svar til Venstres klimapolitik, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Om Halfdan

Jurastuderende på Aarhus Universitet og interesseret i vedvarende samt bæredygtig energi. Læs mere om mig her.
No comments yet.

Skriv et svar