3 gode råd til at hjælpe miljøet

Verden vi kender i dag, forandrer sig. Fremtiden er usikker. For at hjælpe miljøet mest muligt kommer her 3 gode råd.

Begræns dit forbrug

Ved at begrænse din længde på badet, købe mindre tøj, samt lade bilen stå og tage cyklen kan du hjælpe på at skåne miljøet. Længden på dit brusebad kan have mere effekt end du ved. Der kan både spares penge for dig selv og hjælpe miljøet. Bare ved at tage koldere brusebade kan du spare halvdelen af det du betaler for varme brusebade. Samtidig vil det være muligt at hjælpe miljøet, hvis alle afkorter deres brusebad 1 minut, vil det svare til 280.000 menneskernes vandforbrug på et år. Ved at genbruge tøjet kan miljøet også hjælpes. Der findes en masse gode genbrugsbutikker rundt omkring i Danmark, hvor der kan findes en masse lækkert tøj. Ved vi sammen genbruger kan miljøet forbedres en del.

Undgå spild og sorter

Som mange andre tænkte du sikkert også da affald sortering blev indført om det virkelig ville hjælpe noget. Men faktisk vil det hjælpe en stor del. Når 10 kg tørt affald fra husholdningen (plast, pap, glas, papir og metal) bliver sorteret er det muligt at genanvende næsten 9 kg til nye produkter. Produkter kan vi jo ikke være udenom, men ved at sortere vil du hjælpe miljøet i virkelig høj grad. Samtidig vil du kunne hjælpe med at skåne verdenshavene. Der findes ca. 20.000 tons affald i Nordsøen, og meget synker til bunds og kvæler fisk. Samtidig er det en god ide at undgå madspild, da den gennemsnitlige danske produktion forårsager omkring 13,5% af madspild fra hovedsageligt husholdninger. En god metode til at hjælpe her kan være Toogoodtogo, som er en APP, hvor du kan få overskydende mad og brød fra restauranter rundt omkring i Danmark. Dette vil både hjælpe dig med at spare penge, men også hjælpe miljøet.

Lej en bil i stedet for at købe

En stor del af miljøforurening er køb af bil. 20% af CO2 forurening i Danmark ses i transporten. Hvor 75% af dette er fra person- og varebiler. For at mindske dette kan en god ide være at lease eller låne en bil i stedet for at købe. Dermed kan man bruge bilen når det er nødvendigt. Rundt omkring i de større byer findes der miljøvenlige delebiler. De kan lejes billigt og normalprisen er 3,50 Kr. i minuttet, men ved at tegne et abonnement kan man køre til 0,44 Kr. i minuttet. Hermed er det nemt at komme rundt de gange der er brug for bil i storbyen. Hvis man ikke lige bor i byen, er det også muligt at sæsonlease en bil. Dette vil også skåne miljøet, da du dermed kan lease bilen i de måneder du har brug for det. Er dette noget for dig kan du lease en bil her, og være med til at hjælpe miljøet for at sikre fremtiden.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.